Srijeda, 1 travnja, 2020

PO UZORU NA TITA: Predrag Matić službeno promijenio ime

“Više od 50 godina nosim nadimak Fred i postao sam prepoznatljiv po tome, počevši od obitelji, još davno, ali u ovoj političkoj areni i vi novinari me znate potpisivati kao Fred, iako je moje ime Predrag.

SDP-ov saborski zastupnik Predrag Matić svojem je službenom imenu dodao nadimak Fred, pa mu sada u osobnoj iskaznici piše da se zove Predrag Fred Matić. Nadimak je dodao pred izbore za Europski parlament.

Malo ljudi znaju da se zovem Predrag, više me znaju po nadimku Fred. Ako je Josip Broz mogao staviti sebi nadimak, zašto ne bi i Predrag Matić“, objasnio je SDP-ovac promjenu u imenu.

Napominje kako je to učinio zbog prepoznatljivosti, iz praktičnih razloga kako da ne bi došlo do nedoumica, piše Dnevnik.hr.

Predrag Fred Matić dao je savjet i članovima HDZ-a. Njih je pozvao da ne mijenjaju ime jer se prilikom promjene mora priložiti potvrda o nekažnjavanju.

“Morate donijeti potvrdu o nekažnjavanju, dakle većina HDZ-ovaca ne može promijeniti ime“, uvjeren je Matić.


Životopis

Rođen je u Požegi te je osnovnu i srednju školu završio u Borovom Naselju. 1986. godine završava dvogodišnji studij na Pedagoškom fakultetu u Osijeku i stječe zvanje nastavnika razredne nastave. Do 1990. je radio u osnovnim školama u Vukovaru kada otvara privatno poduzeće. 1991. se priključuje braniteljima u Vukovaru na Trpinjskoj cesti. Nakon rata biva zatočen u tri srbijanska logora. Od 1994. do 1998. šef je Ureda općih poslova u Kabinetu načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga. Od 2000. do 2004. postaje glasnogovornik tog istog Stožera. 2000. godine postaje savjetnik tadašnjoj ministrici Jadranki Kosor. Od 2008. do 2010. bio je vanjski član saborskog Odbora za branitelje, a od 2010. savjetnik predsjednika Ive Josipovića za branitelje. 2011. postaje ministar branitelja.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> DRSKI LOPOVI ŠOKIRALI SVEĆENIKA: Spalili mu auto i sef, a Knjigu krštenja polijevali vinom i Coca-Colom
>>> (VIDEO) Prolaznica napala ministra Kuševića, on je odgovarao ”dođite, dođite”
>>> ŠKORO IZAŠAO IZ HDZ-a: ‘Politika je iz brige za opće dobro postala skrb za vlastiti probitak i održavanje na vlasti’
>>> Američka povjesničarka otkriva Hrvatima: Zbog ovog vam se divi cijeli svijet!
Komentari

Komentari