Subota, 5 prosinca, 2020

‘Pljunuo na hrvatski grb i dres’, a sada je otkrio kako je odbio igrati za Hrvatsku

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Marko Topić (44) proteklih je tjedana punio medijske stupce svojevrsnim sukobom s bivšim vatrenim vratarom Vladimirom Vasiljom.

– Imao sam i jedan neugodan incident u dvoboju s Hrvatskim dragovoljcem u gostima. Za njih je tada branio Vladimir Vasilj koji je bio hrvatski reprezentativac na Mediteranskim igrama. U prvenstvenom dvoboju pljuvao je prema meni kada bi bio korner za nas, psovao mi je čak mater balijsku, nema što mi nije govorio. To se događalo 1997. godine – rekao je Marko Topić, prenosi večernji list

Vladimir Vasilj nije mu ostao dužan.

– U trenutku kada je Topić postigao pogodak na Mediteranskim igrama, trčeći prema klupi naše reprezentacije urlao je, galamio, vrištao i govorio svakakve ružne riječi, čak je i plazio jezik i s time je izazvao bijes i gnjev svih hrvatskih igrača. Od tog trenutka jedina meta hrvatskih igrača i njihovih krampona postao je Marko Topić – rekao je Vasilj i dodao:

– Upravo je on svojom sramotnom i skandaloznom proslavom pogotka ”pljunuo na grb i dres” Hrvatske te utakmicu doveo u nervozno stanje pa se ostatak igrao na rubu incidenta. Nitko na tako ružan i ponižavajući način nije slavio pogodak protiv Hrvatske kao što je on to učinio.

Topić je po nacionalnosti Hrvat, rođen je u Oštroj Luci pokraj Orašja. No, nikad nije ni pomišljao zaigrati za Hrvatsku nego je odabrao državu u kojoj je rođen.

A sada je u razgovoru za podcast Opsajd progovorio o tome kako je odbio bivšeg hrvatskog izbornika Ćiru Blaževića.

– Ćiro i Srebrić gledali su me. Htjeli su razgovarati sa mnom i pitati što i kako za budućnost. Ja sam im zahvalio, pružio ruku i rekao da sam rođen u Bosni i Hercegovini i da ću igrati samo za BiH – rekao je Topić i dodao:

– To ne zna mnogo ljudi, trebao sam razgovarati s Ćirom. Mislim da je bio 2. studeni 1997. godine.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> JE LI MOGUĆE SMIJENITI PREDSJEDNIKA? EVO ŠTO KAŽE USTAV!
>>> POTEZ OČAJNIKA? Krstičević odbio Plenkovića, evo tko ide na HDZovu listu
>>> PA ZAR JOŠ UVIJEK NIJE KRAJ!? Uveli novu mjeru – Želite preko RH granice? Sad postoji još jedan uvjet…
>>> HODAK: U svijetu ima oko 17.000 još živih boraca II. svjetskog rata, od toga ih je u Hrvatskoj oko 50.000
>>> Jakov Sedlar: Šerbedžija i Pupovac dijele milijune, a Obuljen odbija financirati film o djeci ubijenoj u Domovinskom ratu
Komentari

Komentari