Petak, 4 prosinca, 2020

PLENKOVIĆU SLIJEDI VELIKA OPASNOST: I sada pleše po rubu provalije

Andrej Plenković uvjeren je da je on osobno kao premijer uvelike doprinio stranačkom uspjehu na parlamentarnim izborima”, tvrdi to naš sugovornik koji dobro poznaje hrvatskog premijera.

Da Plenković rezultatom itekako može biti zadovoljan jasno je i iz toga što će vladu moći formirati po vlastitim željama i afinitetima. ”On je prersretan, ponosan i zadovoljan, svi se sada žele čuti s njime, primio je stotinu poziva, ali Plenković je i dalje jako oprezan jer je svjestan krize koija mu predstoji u ekonomskom smislu, zato je odlučio da se što prije primi posla, formira Včladu i krene u reforme, to od njega očekuju i u Europi, on nema vremena za čekanje niti Hrvatska može čekati”, tvrdi naš sugovornik koji kaže da će Plenković ovoga puta puno pažljivije pristupiti odabiru ministara.

”Morate znati da je Plenković onaj HDZ, ali i pojedine ministre iz prošle vlade naprosto nasljedio, HDZ je preuzeo od Tomislava Karamarka, tu je bilo njegovih ljudi, raznih frakcija, podmetanja, nije mu bilo jednostavno nositi se sa svime time, lukavo je nadigrao konkurenciju, postepeno ih je eliminirao i na stranačkim izboirima, a sada će napokon cijela Hrvatska imati prilike vidjeti kako to izgleda kada Plenković samostalno kadrovira, to je istovremeno jako pozitivno po njega, ali je ujedno i hod po rubu provalije”, smatra naš sugovornik.

U HDZ-u očekuju da će građani s novim mjerama, ali i sa nastavkom krize biti sve nezadovoljniji te da bi se to nezadovoljstvo moglo odraziti na Plenkovića, ali i na kompletnu njegovu vladajuću garnituru i baš zato premijerov je prioritet selekcija ministara koje će prije svega birati po kriteriju stručnosti.

Iva Međugorac/Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> DIJELITI ĆE SE KAZNE? Ljudi će se morati naviknuti: Uvode se nove mjere, ali sad se uključuju i inspektori i policija
>>> STRANAČKI VETERAN PREUZIMA HSS I VRAĆA GA ČLANSTVU, Dobivaju i trećeg zastupnika?
>>> Spajaju ministarstva, neki podivljali kad su čuli koga će HDZ staviti za šefa…
>>> MA NIJE MOGUĆE! S kim Plenković pregovara? Novi šok iz pobjedničkog HDZ-a
Komentari

Komentari