Četvrtak, 28 svibnja, 2020

PLENKOVIĆU JE LI TE SRAM? Vučić se narugao Hrvatskoj povodom kongresa EPPa

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak navečer u Ženevi, gdje se održava Svjetski gospodarski forum, da još ne zna hoće li otputovati u Zagreb na kongres Europske pučke stranke (EPP).

‘Moji suradnici strateški to planiraju, ali sad ne mogu reći, daleko mi je taj 20. studeni’, rekao je Vučić za TV Pink, prenijele su Novosti.rs.

Naglasio je da histerija koja se digla u dijelu hrvatske javnosti zbog njegovog mogućeg dolaska na kongres EPP-a u Zagreb, posebno kod onog njenog dijela koji nikad nije bio naklonjen regionalnoj suradnji i dobrim odnosima Srbije i Hrvatske, može ponekad i goditi jer to znači da dobro radite za Srbiju i svoj narod.

‘Ne mogu govoriti o Andreju Plenkoviću, Kolindi Grabar-Kitarović i drugim normalnim ljudima u Hrvatskoj, ali postoji kod nekih ljudi stalna potreba i želja da Srbija bude ponižena i slabija, iako to nije. Srbija je sve snažnija i u ekonomskom pogledu i u pogledu političkog imidža i političkih kontakata. Onda ja to dobro razumijem. Vučić je taj koji je kriv i treba osuti drvlje i kamenje po njemu”, rekao je Vučić.

Poručio je da Srpska napredna stranka (SNS) ima najviši mogući status koji jedna politička stranka u EPP može imati, a da dolazi iz zemlje koja nije članica Europske unije. “To je naš posao, a hoću li imati ili ne dovoljno vremena… Nekad sam išao, nekad ne. To ćemo vidjeti”, kazao je Vučić.

U Ženevi će se sastati Vučić i hrvatski premijer Plenković.

Posjet Ženevi bit će prigoda “za par kratkih konzultacija”, rekao je Plenković i poručio da će u petak navečer razgovarati i s predsjednikom Srbije Vučićem. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Masovna tuča ilegalnih imigranata, zapalili i Lovački dom na trasi kojom ulaze u Hrvatsku!
>>> SRBIJA se ruga Vukovarcima i žrtvama genocida: Otkrivena spomen ploča zapovjedniku napada na Vukovar, general majoru JNA Bratiću
>>> VUČIĆ POTVRDIO DA IMA PETU KOLONU U HRVATSKOJ: “Znam u komad koliko imate oružja”, spomenuo i dedu kojeg su “ustaše ubile maljem”
Komentari

Komentari