Petak, 3 travnja, 2020

Plenkovićev najdraži koalicijski partner podržao – Milanovića!

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), saborski zastupnik i koalicijski partner vladajućeg HDZ-a Milorad Pupovac je u razgovoru za srbijanski Pink TV – zanimljivo je da je on “hrvatski političar” koji radije daje intervjue srpskim medijima – komentirao rezultate prvog kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj.

Iz njegova istupa da se zaključiti da će u drugom krugu podržati kandidata SDP-a Zorana Milanovića. Šef SDSS-a je istaknuo da je pobjedu odnio kandidat koji zagovara normalnost, toleranciju i poručuje da je rat završen te da treba graditi mir. Naravno, na kojim temeljima, da li hrvatske pobjede u ratu ili “ko nas bre zavadi filozofije” nije rekao, no to se podrazumijeva.

– Njegove poruke su vrlo važne. Vidjet ćemo kako će to izgledati za 14 dana, izjavio je Pupovac.

Predsjednik SDSS-a objasnio je i da nisu poruke koje je Milanović slao bile jedina prevaga, već i razjedinjenost na desnom spektru zbog dva jaka kandidata – Kolinde Grabar-Kitarović i Miroslava Škore.

– U drugom krugu će sve ovisiti o tome kako će se Milanović ponašati, koliko će ljudi okupiti oko što naziva normalno stanje i normalna Hrvatska koja će početi graditi mir, odmaknuti se od rata i ratnih politika te koliko će birača Grabar-Kitarović preuzeti od Škore, komentira Pupovac.

Ovi izbori, smatra Pupovac, važni su za Hrvatsku, Srbe u Hrvatskoj, ali i za odnose u regiji.

– Međuetnički odnosi od 2014. godine ne samo da ne bilježe nikakav napredak, već su prepuni tenzija, loših odnosa i loših osjećaja, rekao je predsjednik SDSS-a za Pink TV.

Pupovac je iznio i svoje mišljenje o tome kako će se hrvatsko predsjedanje Europskom unijom odraziti na zemlje Zapadnog Balkana.

– Hrvatska nije vodila aktivnu politiku kada je napredovanje zemalja Zapadnog Balkana prema EU u pitanju. Tu mislim na Srbiju, Crnu Goru, BiH i Albaniju. Djelomično se to događa zbog unutarnjeg stanja, djelomično zbog odnosa unutar Unije. Ali, Hrvatska jest u dnevni red svog predsjedanja stavila zadatak da se stvore mogućnosti za to da Sjeverna Makedonija i Albanija otvore proces pregovora, a i da ostali imaju nešto brži put prema Uniji, kaže Pupovac.

Komentari

Komentari