Petak, 10 travnja, 2020

Plenković uvjeren u pobjedu HDZ-a na EU izborima: Podsjetimo se kako je hvalio Prgometa

HDZ-ovu listu za izbore za Europski parlament (EP) predvodit će Karlo Ressler, posinak Vladimira Šeksa, savjetnik premijera Andreja Plenkovića i koordinator izrade stranačkog programa za europarlamentarne izbore „Hrvatska za generacije” koji su, uz kandidate na listi, u petak jednoglasno prihvatila najviša stranačka tijela.

Uz njega, od svih kandidata koji su poznati širokoj javnosti je HDZ-ova veteranka, profesorica engleskog jezika Dubravka Šuica i donekle poznate Željana Zovko. Obje su do sada zastupale Hrvatsku u europskom parlamentu.

Na listi se također nalaze javnosti slabo poznati: Plenkovićeva asistentica u Bruxellesu Marijana Balić, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, državna tajnica u Ministarstvu prometa Nikolina Brnjac, ravnatelj Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije Stjepan Ribić, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Stjepan Adanić, bivša glasogovornica Vlade Sunčana Glavak i saborski zastupnik Tomislav Sokol.

Plenković je nakon sjednice predsjedništva HDZ-a predstavio listu i program, te je posebno nahvalio svoju listu za Europski parlament:

Izrazivši uvjerenost u još jednu pobjedu HDZ-a na izborima, Plenković je ustvrdio kako su izbori za EP „izbori za smjer Hrvatske i jasnu distinkciju između onih koji nude perspektivu i rješenja i onih koji niti znaju, niti to mogu ostvariti”.

Programom i listom, smatra Plenković, HDZ želi poslati poruku mladima da svojim radom, znanjem, zalaganjem i vještinama mogu doći u poziciju i da preuzmu krupnu političku odgovornosti. „Poput ove koju je Karlo preuzeo danas. I ja sam uvjeren da će on to povjerenje i opravdati”, rekao je Plenković.

Slično je govorio i o kandidatu za gradonačelnika Grada Zagreba s kojim je doživio potop

Podsjetimo, na sličan je način govorio i kada je 2017. godine odlučeno kako će Drago Prgomet biti kandidat za HDZ-ovog gradonačelnika Zagreba. Prgomet je tada osvojio tek 5,66% glasova, dok je Bruna Esih kandidatkinja Neovisnih za Hrvatsku osvojila dvostruko više, odnosno 10,90% glasova birača.

I javnost prema anketama, ali i mediji bili su skeptični kako će Prgomet polučiti rezultat, no Plenković se nije dao razuvjeriti.

“S gospodinom Prgometom mislim da imamo upravo onu pravu platformu koju zastupam, u koju čvrsto vjerujem – da je HDZ stranka desnog centra, stranka onih vrijednosti iza kojih najveći broj birača u Hrvatskoj stoji, a on će znati kvalitetno artikulirati i platformu stranke i sa svojim osobnim kvalitetama, profesionalnom karijerom, političkom karijerom, statusom u stranci i jednim ugledom koji uživa u gradu Zagrebu biti prava dodana vrijednost”, ocijenio je pred izbore Plenković, prenosi narod.hr

Upitan je li dio HDZ-a zamjerio izbor Prgometa za kandidata za gradonačelnika Zagreba, Plenković ustvrdio:

“Prgomet najbolji kandidat kojeg HDZ u ovom trenutku ima. ‘I zato mi je drago da je odlučio ići u ovu utakmicu odvažno, hrabro i onako kako on zna s puno emocija i kreativnosti’, poručio je predsjednik HDZ-a Plenković.

Unatoč procjenama anketa kako će Prgomet podbaciti, predsjednik HDZ-a je do zadnjeg trena vjerovao u radikalno mijenjanje procjena.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Trudnica radila 2 posla kako bi preživjela: Šef joj priredio šok koji mu neće zaboraviti!
>>> MILANOVIĆ OKUPLJA EKIPU ZA PREDSJEDNIČKE IZBORE! U tajnosti se sastao i s najutjecajnijim HDZ-ovcem
>>> Niko Kovač pred otkazom?! Prvi čovjek Bayerna jasno rekao da u subotu za njega nema druge opcije
>>> Srbi brutalno ‘otpilili’ mladog hrvatskog nogometaša koji im se javno nudio: Niti smo ga zvali, niti nam treba…
Komentari

Komentari