Karlovac, 23.06.2020. - Predsjednik HDZ-a i Premijer Andrej Plenkovic sudjelovao je s kandidatima sa liste HDZ-a na otvorenju Karlovackog Zvjezdanog ljeta 2020. foto HINA/ Mladen VOLARIC/ tš

PLENKOVIĆ: “Suradnja s DP i Mostom moguća ako se maknu od koncepcije koja nije normalna”

Podijeli

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kazao je u razgovoru za Večernji list da u Vladi ostaje većina ministara te da je suradnja sa Škorom i Mostom moguća ali bez ucjena i ovakve retorike.

»Dopustite nam još nekoliko dana da u internim konzultacijama dovršimo novu arhitekturu Vlade Republike Hrvatske. Bit će manji broj resora, dakle bit će manje ministara u Vladi.

Provest ćemo određena spajanja vodeći računa o funkcionalnosti i bliskosti nadležnosti pojedinih resora«, kaže Plenković, mandatar za sastavljanje nove Vlade, u intervjuu za Večernji list od četvrtka.

Dodaje da to čine temeljem vlastita iskustva te da nije riječ o kopiranju nekog prijašnjeg modela ili modela neke druge zemlje.

»Gledamo što je primjereno ovom trenutku kako bismo formirali Vladu koja će biti kompaktna i možda lakše upravljiva. Dosad nas je bilo 20, plus ja kao predsjednik, to je puno ljudi za koordinaciju te ćemo taj broj smanjiti. Nije riječ o deset ili 12 resora, bit će ih između 12 i 20, ali će Vlada biti funkcionalnija i učinkovitija«, kaže Plenković.

O ambiciji predstavnika manjina da u Vladi imaju svog čovjeka, dodaje, još nisu razgovarali. Mandat za sastavljanje Vlade od predsjednika Republike zatražit će sa 76 potpisa.

»Što se tiče ostalih partnera, HDZ-ova je politika razgovarati sa svjetonazorski bliskim strankama ili s onima s kojima se može programski dogovoriti«, kaže Plenković.

»Cilj mi je, kao predsjedniku HDZ-a i Vlade, smanjiti podjele i tenzije u hrvatskom društvu, nisam apriori isključiv. Mogu razgovarati sa svim akterima i moja je dužnost da razgovaram.

Bilo bi dobro da i drugi malo prošire marginu za razgovor pa i komunikacijske tehnologije. Ako se tenzije smire i ako se odustane od koncepcije koja nije normalna, tada možemo razgovarati«, poručio je Plenković, donosi Večernji list.

Komentari

Najnovije