Petak, 5 lipnja, 2020

Plenković za sporazum SDP-HSS kazao da će se vidjeti je li nužan

Plenković,je u Osijeku šturo komentirao i koalicijski sporazum koji su danas potpisali SDP i HSS.

To je njihov sporazum. Vidjet ćemo je li nužan, rekao je premijer, istaknuvši još jednom, kada je riječ o istočnoj Hrvatskoj, Projekt Slavonija kao „jedan je od ključnih okvira za razvoj ovog dijela Hrvatske, na kojem se radi unazad osam mjeseci.“

A, upravo zbog Projekta Slavonija podnesena je kaznena prijava protiv Gabrijele Žalac, ministrice regionalnog razvoja i EU projekata, zbog, kako je to javnosti prenio i Tomislav Panenić, saborski zastupnik Mosta te kandidat za vukovarsko-srijemskog župana, projekata koji su navedeni u tablici u sklopu Projekta Slavonija, a koji nisu ugovoreni u vrijeme aktualne Vlade, već su sredstva za njih dodijeljena čak i u mandatu Vlade Zorana Milanovića. Ministricu se proziva da su tablice krivotvorene, a Panenić ju je prozvao i zbog, kako je rekao, beskrupuloznih napada na sve nezavisne kandidate koji su u drugom krugu izbora u Vukovarsko-srijemskoj županiji konkurenti HDZ-ovcima.

– Nezavisne kandidate ni jednom riječju nisam spomenula i odbacujem sve insinuacije. Što se tiče ovoga što je rekao gospodin Panenić, on je bio na prvoj sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem i ništa nije rekao, tako da je sve ovo skupa u predizborne svrhe. Jasno smo rekli da tablicu vodimo od 18. listopada 2016., odnosno otkako smo stupili na dužnost, kazala je Žalac.

Komentari

Komentari