Srijeda, 12 kolovoza, 2020

PLENKOVIĆ ŠOKIRAO HDZ: Po hitnom postupku raspustio županijski ogranak i zaprijetio čelniku

Premijer Andrej Plenković poručio je danas da je Nacionalno vijeće HDZ-a na telefonskoj sjednici odlučilo raspustiti cijeli Požeško-slavonski ogranak HDZ-a, navodi Večernji list.

To se dogodilo nakon što je u medije izašla informacija da je HDZ-ov Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević udario svoju suprugu te zbog toga završio u policiji, navodi Večernji list.

Nakon zaprimljenih saznanja, Nacionalno vijeće HDZ-a raspustilo je Županijsku organizaciju zbog ukupne situacije, a slijedom informacija o nasilja u obitelji župana.
„Osuđujemo takvo ponašanje i ako se pokaže da su informacije točne, ne vidim načina kako bi on mogao ostati župan“, rekao je Plenković danas u Saboru uoči sjednice Kluba zastupnika HDZ-a i dodao je kako Tomaševićev odlazak s mjesta župana nije samo pitanje procedure, nego i pitanje morala.

„Na telefonskoj sjednici Nacionalnog vijeća raspustili smo cijelu organizaciju, želimo novi početak, tamo imamo načelnike 5 općina, gradonačelnike 5 gradova, župana, to je pomalo apsurdna situacija. Ako se dokaže da su navodi o nasilju u obitelji točni, izbacit ćemo ga iz HDZ-a sigurno, ali tu odluku donosi visoki časni sud. To je neugodna situacija, žao mi je da je do toga došlo, nije dobro za njegovu suprugu, ni za njega“, kaže premijer.

O navodima bivšeg ministra unutarnjih poslova, Vlahe Orepića kako je premijer tražio da ne želi nikakva uhićenja vezano uz Agrokor dok ne prođu lokalni izbori nije puno govorio.
„Nemam pojma, nisam vidio, nikakvog utjecaja politike na policiju, ni DORH ni pravosuđe ne smije biti“, tvrdi Plenković.

Foto: FaH

Komentari

Komentari