Petak, 5 lipnja, 2020

Plenković smjenjuje HDZ-ovca koji je napao Pamelu Anderson?

OSTANE li Plenković, neće Škorić. Tako bi se, u najkraćem, mogle sažeti splitske unutarhadezeovske priče tri dana nakon što je vladajuća partija na europarlamentarnim izborima ne samo ostvarila slabiji rezultat od očekivanog nego je, povrh svega, u Splitu još i pretrpjela poraz od SDP-a.

Istina, odavno su se mogla čuti i čitati nagađanja kako Plenković kani raspustiti splitski HDZ, no ona sada imaju čvršću osnovu. S jedne strane, očito je nezadovoljstvo stranačkog vrha rezultatima, iz čega proizlazi grozničava potraga za krivcima jer po logici samoodržanja čelnici stranke neće optužiti sami sebe. S druge su pak vidljiva previranja unutar lokalnog HDZ-a o kojima sada izvještavaju čak i HDZ-ovski mediji.

Konačno, i sam se Škorić požrtvovno ponudio kao kandidat za smjenu kada je u kratkom, ali rijetko glupom statusu na Facebooku prozvao Pamelu Anderson, starletu koja je podržala lijevu listu Možemo, za sudjelovanje u specijalnom ratu protiv Hrvatske.

Plenković sumnja u Škorićevu sabotažu kampanje u Splitu

“Plenković misli da mu Škorić namjerno nije odradio izbore u Splitu, a još od ranije sumnja da je Škorić sudjelovao u organizaciji prosvjeda na Rivi protiv Istanbulske konvencije. Još od tada to traje. U vrhu stranke spominje se i da je prikupio funkcije, vodi Županijsku upravu za ceste, potpredsjednik je Gradskog vijeća, saborski zastupnik, predsjednik splitskog HDZ-a, žena mu je zaposlena u Županiji, brat u Plovputu, bratov kum je postavljen u Nadzorni odbor Veletržnice, što izaziva nezadovoljstvo u stranci jer je taj u svome kvartu na kotarskim izborima bio na nekoj neovisnoj listi. S druge strane, ovdje postoji struja bliža Plenkoviću, a tu su ponajprije Vice Mihanović i Domagoj Maroević. Mihanovića se spominje i kao mogućeg povjerenika u slučaju raspuštanja ogranka”, govori nam splitski HDZ-ovac koji je razgovor uvjetovao anonimnošću.

“Zaista mislim da ni raspuštanje Gradskog odbora sada nije nemoguće, ali pretpostavljam da će barem desetak dana trajati analize. Dogodi li se to, povjerenik će pripremati unutarstranačke izbore koji nas očekuju sljedeće godine. U svakom slučaju, ni Škorić u Splitu, ni Mikulić u Zagrebu u ovom trenutku nemaju Plenkovićevo povjerenje”, ističe naš sugovornik.

Nazvali smo Mihanovića, ali nije bio raspoložen za razgovor o ovoj temi. I on je čuo da se spominje njegovo ime. “Svašta sam čuo, ali nisam sklon komunikaciji o tim temama putem medija jer smatram da je ovo malo osjetljivije razdoblje kroz koje prolazimo”, naglasio je Mihanović.

Izvor: Index.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> RAT ZBOG ŠKORE! Kolinda pobjesnila na Krstičevića, umiješala se i Hrga: ‘Zašto ste ga zvali da pjeva?!’
>>> Volite potegnuti malo iznad ograničenja? Evo koliko kamere za mjerenje brzine mogu ‘progledati kroz prste’
>>> Ovo trebate učiniti kako bi odjavili HRT-ovu pretplatu i oslobodili se njihovih inkasatora
>>> RUŽA TOMAŠIĆ OŠTRO: Dosad sam šutjela ali sad ću reći istinu, tko je kriv i tko nije htio ujedinjenje
Komentari

Komentari