Zagreb, 15.12.2020. - U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održava se Međunarodna konferencija 'Nasljeđe mira - 25 godina Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma". Premijer Andrej Plenković sudionicima konferencije obratio se iz izolacije. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

PLENKOVIĆ: “Situacija s koronom dobra. Popuštanje mjera? Vidjet ćemo…”

Podijeli

U tijeku je sjednica Vlade u Sjednica Vlade u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Uvodno se obratio predsjednik Vlade, Andrej Plenković.

“Nadam se da ćemo do izglasavanja Zakona o obnovi postići ključni konsenzus, koji se prvenstveno tiče financiranja same obnove”, rekao je Plenković.

Povoljnom je ocijenio i situaciju s epidemijom koronavirusa, kazavši da je i incidencija pala u zadnja dva tjedna te da je Hrvatska u ovom trenutku u Europskoj uniji na petom mjestu kad se radi o broju slučajeva zaraze na milijun stanovnika.

“Situacija oko epidemije je i dalje ohrabrujuća, nastavlja se silazni trend. Hrvatska je u zadnjih 7 dana ostala ispod 1000 potvrdđenih slučajeva. Prosječno 604 dnevno, što j eizrazito dobro i dovoljno, to je 6 puta manje nego prije 6 tjedana. 14-dnevna incidencija nam je pala na 258, što je duplo manje.

Moramo i dalje biti oprezni. Želimo odgovornim ponašanjem naših sugrađana i poštivanjem mjera, koje nisu potpuno restriktivne, što mnoge druge zemlje nemaju, ukoliko se ovakav trend nastavi, tijekom vikenda ćemo imati konzultacije sa Stožerom, epidemiolozima i kompletnim ekonomskim timom Vlade, da vidimo što možemo napraviti od 1. veljače”, rekao je Plenković, dodavši da je situacija po pitanju epidemije u ovom trenutku dobra.

Komentari

Najnovije