Nedjelja, 25 listopada, 2020

PLENKOVIĆ RASTURA RESTART KOALICIJU! Vladu može formirati bez Škore

Iako se nakon anketa koje projiciraju rezultate parlamentarnih izbora nametnula teza da HDZ bez Domovinskog pokreta neće moći formirati Vladu, u stranci Andreja Plenkovića već se počela razmatrati opcija po kojoj bi i bez Škorina pokreta mogli formirati Vladu.

”Budući da u Škorinom pokretu ima dosta radikala, a Plenkoviću je važno mišljenje iz Europe moguće je da će to nastojati izbjeći, i formirati vladu s drugim opcijama koje su ušle u Sabor, prenosi dnevno.hr

Pa čak i nekim nezadovoljnicima koji tvore Restart koaliciju”, komentira naš sugovornik blizak HDZ-u

Dodaje da postoji šansa da Plenković suradnju ponudi IDS-u, ali i Hrvatskoj stranci umirovljenika. Suradnju bi Plenković mogao i sa HNS-om, ali i sa osam manjinskih zastupnika, dok se pogledi bacaju i na Fokus kojemu bi vladajući trebali poslati ponudu o suradnji.

”Dobro je da smo na izbore izašli samostalno te da možemo razmatrati više različitih solucija, jasno je da je Restart doživio potom, to nam ide u prilog, i nastojati ćemo to iskoristiti da bi oformili vladu političkog centra. Što se Škore tiče naravno da i sa njime kanimo pregovarati, no cijenu su mu spustili rezultati izbora i teško da će on biti taj koji može postavljati uvjete kakve je postavljao uoči izbora evidentno je da su birači odlučili da je Plenković njihov kandidat za premijera, i oko toga nema diskusije”, ističe naš sugovornik te naglašava da su HDZ-ovci već u kontaktu s pojedinim kolegama iz Restart koalicije.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Ovako će izgledati nova hrvatska vlast: Sad su samo 2 realna scenarija…
>>> IZLAZNE ANKETE: HDZ vodi, restart potop a Domovinski pokret treća snaga
>>> RASPUDIĆ KOMENTIRAO REZULTATE: Izrekao intrigantno obećanje
>>> RASKRINKAN NACIONALNI STOŽER: Laž o uspješnoj borbi protiv korone, prvog vala nije ni bilo
Komentari

Komentari