Nedjelja, 31 svibnja, 2020

PLENKOVIĆ PRIJETI BERNARDIĆU: Poručio mu, neka se samo usudi ne podržati me 

“Radimo na finalizaciji interpretativne izjave, doći će na sjednicu Vlade, želimo usuglasiti sadržaj s partnerima, želio bih postići što širi konsenzus o dokumentu koji ima za cilj sprečavanje nasilja nad ženama i u obitelji i otkloniti strahove onih koji u vezi tog teksta vide neke opasnosti”, rekao je danas premijer Plenković koji je uvjeren da će, usprkos otporima u stranci svi HDZ-ovi ministri ali i većina zastupnika u Saboru podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije, javlja Dnevnik.

>>> KONAČNO SE ČUJE I GLAS CRKVE: Svećenici pozivaju vjernike na prosvjed protiv Istanbulske konvencije

“Imat ćemo još neke sastanke. Ministri koji su u Vladi sigurno će podržati konvenciju, ne vidim zašto je ne bi podržali. Vlada će ratifikaciju pripremiti i poslati u Sabor, a to je prilika da se o tome argumentiranije raspravi u javnosti. Ja tu ne vidim nikakve skrivene namjere. Ne vidim nikakvu promjenu u kontuinuitetu hrvatske politike svih opcija u pogledu Konvencije.”, poručio je Plenković odgovarajući na pitanja novinara nakon događanja u Ericssonu Nikoli Tesli.

>>> OTVORENO STALI PROTIV ISTANBULSKE: Nova dva zastupnika HDZ javno izrazila stav protiv konvencije

Podsjetimo, prema njegovim ranijim najavama, Istanbulska konvencija trebala bi na sjednici Vlade biti ovog tjedna, odnosno u četvrtak, a danas poslijepodne održava se Predsjedništvo HDZ-a na kojem će Plenković još uvjeravati kolege u ispravnost Istanbulske konvencije.

Najveća oporbena stranka, SDP, najavila je da neće podržati tekst Istanbulske konvencije ako ne bude u sadašnjem obliku, odnosno nisu za bilo kakve ograde ili izjave, kako je rekao šef stranke Davor Bernardić.

>>> Kujundžić priznao prisutnost rodne ideologije u Istanbulskoj konvenciji

Plenković se izlanuo, preko SDPa guši bunt u stranci

“Volio bih da oporba bude toliko bahata i bezobrazna i da se usudi ne glasati o Konvenciji.
Volio bih da netko tko je imao priliku ratificirati je, pokreće interpelaciju i ne želi glasovati o tome. To je međunarodni dokument u čijoj su izradi sudjelovali i hrvatski stručnjaci, ne vidim nikakvu promjenu u kontinutitetu politike različitih političkih struktura prema sadržaju konvencije”, zaključio je Plenković.

Neke županijske organizacije odbile su podržati Istanbulsku konvenciju te su zatražile unutarstranački referendum. U subotu se također organizira prosvjed u organizaciji inicijative građana koji započinje u 11 sati na Trgu žrtava fašizma u zagrebu, odakle će prosvjednici otići na Trg svetog Marka, pred Vladu i Sabor.

>>> Hrvatski biskupi protive se ratifikaciji “Istanbulske konvencije”


Like/Sviđa mi se protiv ratifikacije Istanbulske Konvencije


Komentari

Komentari