Subota, 28 ožujka, 2020

Plenković poručio ukrajinskoj dužnosnici da Zagreb snažno podupire cjelovitost Ukrajine

Premijer Andrej Plenković u petak je primio potpredsjednicu ukrajinske Verhovne Rade Irinu Geraščenko kojoj je poručio kako Hrvatska snažno podupire cjelovitost i integritet Ukrajine te njezin put prema Europskoj uniji, priopćeno je iz vlade.

Geraščenko je Plenkovića, bivšeg predsjednika Odbora Europskog parlamenta za pridruživanje Europske unije i Ukrajine, upoznala s trenutnom sigurnosnom i političkom situacijom u Ukrajini te prioritetima ukrajinske politike u idućem razdoblju.

Naglasila je kako će Ukrajina nastaviti s europskim reformama i provedbom Ugovora o pridruživanju s EU-om koji je stupio na snagu u rujnu prošle godine.

Premijer je istaknuo kako Hrvatska snažno podupire cjelovitost i teritorijalni integritet Ukrajine i njezin europski put i dodao da će nastaviti podupirati Ukrajinu u EU-u i pomagati joj prijenosom znanja na pristupnom putu, stoji u priopćenju.

Ukrajinska strana zahvalila je na radu i iskustvima koja su prenesena i dosadašnjim aktivnostima Radne skupine za suradnju Hrvatske i Ukrajine.

Na sastanku je dogovoreno da će Hrvatska osigurati dodatnu pomoć Ukrajini u vidu specijalističkih medicinskih stručnjaka potrebnih ratnim traumama pogođenoj populaciji te da se ponovno organizira oporavak u Hrvatskoj za određeni broj ukrajinske djece.

Plenković je na susretu pohvalio unaprjeđenje trgovinske razmjene Hrvatske i Ukrajine te suradnju u energetskom području, stoji u priopćenju. Hina

Komentari

Komentari