Utorak, 14 srpnja, 2020

PLENKOVIĆ POKLEKNUO PRED PRITISCIMA: Protivno svojoj volji na listu stavlja već otpisanog kandidata

Peta izborna jedinica, koja obuhvaća Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Vukovarsku županiju stasa u jedno od najzanimljivijih poprišta u kampanji za srpanjske parlamentarne izbore.

Posljednjih godina ta je izborna jedinica bila utvrda HDZ-a, potvrdilo se to i na prošlim parlamentarnim izborima, ali i na gotovo svim izborima prije onih izvanrednih 2016. godine. No, bila su to nešto drugačija vremena, i nešto drugačije okolnosti.

U to vrijeme nije bilo Miroslava Škore, bilo je to ujedno i vrijeme kada je HDZ-ove boje branio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je prije desetak dana nezadovoljan atmosferom u stranci iz iste istupio.

Penavin odlazak, ali i Škorina pojava, premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću stvorili su probleme u ovoj izbornoj jedinici koja je po svemu sudeći naklonjena konzervativnim političkim opcijama. Baš zato šef vladajuće stranke morao je posustati i popustiti pred vlastitim principima odustajući od svojih odluka. Iako će nositelj liste u ovoj izbornoj jedinici biti ministar financija Zdravko Marić, Plenković će na listu morati staviti i Stevu Culeja.

”On to nije namjeravao, kanio se riješiti Culeja, ali to si sada ne može dozvoliti, Culej je u Sabor na prošlim izborima ušao zahvaljujući preferencijalnim glasovima koje je osvojio, sada kada nema Penave on bi mogao pokrpati tu rupu koja nam je nastala na desnici. Osim toga Culeja je predložio županijski ogranak i ne bi bilo korektno da Plenković to ignorira”, ističe naš sugovornik iz  ovog, slavonskog ogranka stranke. Napominjei  kako će kandidati u petoj jedinici biti i Mario Banožić te ministar Josip Aladrović.

”Na širem popisu su Culej i Žalac, njih je kandidirala HDZ-ova organizacija u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Culej nam je zapravo jedna vrsta iznenađenja, jer je on otvoreno kritizirao Plenkovića, a osim toga, on je na predsjedničkim izborima otvoreno lobirao za Škoru, no mi nemamo drugog izbora”, zaključuje naš sugovornik.

Autor: Iva Međugorac/Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> JESTE LI PRIMJETILI? Kamera brzo okrenula – Ministru se sinoć dogodila teška blamaža na HRT-u…
>>> Potres pred izbore! Iscurila mračna tajna Plenkovićeve Vlade? Ovo je opasno…
>>> KORONA PA SAD I OVO: Daleki istok na rubu rata! Moćni kineski general javno uputio prijetnju koja ledi krv u žilama
>>> BIVŠI MINISTAR SVE OBJASNIO OKO DANAŠNJIH UHIĆENJA: “Ovo će utihnuti vrlo brzo, evo zašto…”
>>> HRVATSKA NE OTVARA GRANICE PREMA SRBIJI: Mediji u susjedstvu bjesni, javila se premijerka Brnabić pazite ove teorije
Komentari

Komentari