Zagreb, 12.10.2020 - Premijer Andrej Plenkoviæ dao je u ponedjeljak izjavu za medije nakon ranjavanja policajca na Markovu trgu. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIÆ/ ik

PLENKOVIĆ: “OVAJ NAPAD IMA ELEMENTE TERORIZMA”

Podijeli

Sjednica Vlade RH započela je u 11 sati u Banskim dvorima. Na dnevnom redu je informacija o aktualnom stanju vezanom za koronavirus i Prijedlog zaključka o ‘Sporazumu o prethodnoj kupnji za proizvodnju, kupnju i opskrbu cjepivom protiv bolesti COVID-19 u EU’.

Vlada će utvrditi i akte strateškog planiranja uvjeta koji omogućavaju provedbu fondova EU u razdoblju od 2021. do 2027. godine, kao i rokove donošenja i tijela zadužena za njihovu izradu. Odredit će i nacionalno koordinacijsko tijelo i nacionalnog koordinatora za Inicijativu triju mora, te donijeti odluku o ulaganju Hrvatske u Investicijski fond Inicijative triju mora. Na dnevnom redu sjednice Vlade su i izmjene i dopune Zakona o dentalnoj medicini.

Na početku sjednice, premijer Andrej Plenković osvrnuo se na tragični događaj na Markovom trgu koji je rezultirao gubitkom jednog mladog života.

“Policija i državno odvjetništvo utvrđuju sve okolnosti. Ono što trebamo otvoriti kao temu su motivi i razlozi za ovaj čin, koji po informacijama kojima za sada raspolažemo, ima elemente terorističkog akta, rekao je premijer Andrej Plenković na početku sjednice.

Rekao je kako je ranjeni policajac dobro i da ga je posjetio. Zahvalio se liječnicima na pruženoj skrbi.

– Od ponedjeljka su pojačane mjere sigurnosti, one imaju privremeni karakter. Svi daljnji modaliteti zaštite modelirat će se u skladu sa sigurnosnom procjenom – rekao je premijer.

Napomenuo je i da ova nova organizacija neće utjecati na mogućnost predstavnika medija da izvještavaju o svim aktivnostima Vlade kao ni na dostupnost članova Vlade da daju izjave.

Komentari

Najnovije