FaH

U gospićkoj sportskoj dvorani u petak je održan završni predizborni skup koalicijske liste na čelu s HDZ-om s kojeg je predsjednik stranke Andrej Plenković poručio da je pobjeda te liste s nositeljem Marijanom Kustićem Ličko- senjskoj županiji važna za „smjer razvoja gospodarstva, demografsku obnovu, te za gospodarenje prirodnim resursima kakve nema nitko u Hrvatskoj”.

Riječ je o koalicijskoj listi HDZ, HSS, HSU, HSP AS i Hrvatske bunjevačke stranke.

„Budimo snažni u nedjelju, pokažimo koja je to dominantna politička stranka zadnjih 30 godina u Hrvatskoj i koja je stranka budućnosti, stranka hrvatskoga razvoja i napretka”, rekao je Plenković i obećao da će taj napredak u ovoj županiji ostvariti „svi zajedno“.

Uz riječi da su svi izbori važni i da su za HDZ test povjerenja, pozvao je birače da na nedjeljnim izborima za županijsku skupštinu pokažu to povjerenje, jer je ta pobjeda u Ličko-senjskoj županiji važna za „smjer razvoja gospodarstva, demografsku obnovu, te za gospodarenje prirodnim resursima kakve nema nitko u Hrvatskoj, te je ocijenio kako HDZ ima odgovoran kadar koji zna kako graditi Liku.

“Mi smo uz vas od prvog dana ove Vlade. To što neki misle da smo odjednom slučajno otkrili Ličko-senjsku županiju u zadnjih 15 dana varaju se. Vlada je pružila ruku suradnje puna poštovanja prema svim županijama i gradovima bez obzira koja je politička opcija na vlasti. Novi način financiranja vama je u županiju donio više od 32 milijuna kuna dodatnih prihoda, otvaraju se mehanizmi temeljem kojih postajete partneri u projektima koji su dodana vrijednost.

Nije Gabrijela Žalac slučajno tu, ima za vas više od 900 milijuna kuna projekata, Oleg 300 milijuna, Tomo Ćorić 115 milijuna, Tomo Medved koji rješava sva braniteljska pitanja – pobrojao je premijer Plenković kako bi dokazao da “za Liku puno rade sa srcem i svjesni da Lika povezuje plavu i zelenu Hrvatsku”, kazao je Plenković.

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković za župana Darka Milinovića, izbačenog iz HDZ-a i nositelja liste grupe građana na ovim izvanrednim izborima rekao je kako govori da je on zaštitnik Like, da želi njezin razvoj, međutim da svojim postupcima u stvari pokazuje da želi sukob Like sa središnjom vlasti.

Ali, kako je rekao Jandroković, „mi mu to nećemo dopustiti, jer s tim nema igre, HDZ je čuvar tradicije, obitelji, domoljublja, samo je jedan HDZ i ovi su izbori jako važni“.

Na pozornici je uz pljesak došao i Vladimir Šeks koji je u ozračju pjesme i skandiranja, rekao da je „to baš onakav HDZ kakvog ga je želio utemeljitelj, prvi predsjednik Franjo Tuđman, a da zlobnici nad tom činjenicom mogu samo cmizdriti“. Hina

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!