Srijeda, 29 siječnja, 2020

PLENKOVIĆ O SPAŠAVANJU POSRNULE TVORNICE: ‘Ovo će sad trajati najmanje 50 godina’

Vlada je dala suglasnosti za pretvaranje potraživanja države u temeljni kapital Petrokemije

Odlukom Vlade kojom se omogućuju završetak dokapitalizacije kutinske Petrokemije počinje nova faza, najmanje za drugih 50 godina, te važne tvornice za proizvodnju mineralnih gnojiva, istaknuo je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak navečer na svečanosti 29. obljetnice sisačkog HDZ-a, jedne od najstarijih gradskih organizacija u zemlji.

“Našim smo odlukama stvorili sve konačne preduvjete za dokapitalizaciju Petrokemije, koja će se dogoditi u sljedećih nekoliko dana i gdje ćemo uskoro imati novu strukturu vlasništva. To će biti početak jedne nove faze, ja bih rekao, najmanje za drugih 50 godina ove važne tvornice za proizvodnju mineralnih gnojiva u Kutini”, rekao je Plenković istaknuvši odluku s današnje telefonske sjednice Vlade.

Vlada je dala suglasnosti za pretvaranje potraživanja države u temeljni kapital Petrokemije, zatim za stjecanje udjela u ime države u trgovačkom društvu Petrokemija Agro Trade te suglasnost i ovlaštenje za sklapanje ugovora o dokapitalizaciji i restrukturiranju Petrokemije, a donijela je i odluku kojim se ovlašćuje Skupština HEP-a za reprogram duga Petrokemije s osnove isporuke plina. Hina

Komentari

Komentari