Petak, 29 svibnja, 2020

Plenković o Kuščevićevim nekretninama: ‘Očekujem od njega da javno to detaljnije objasni’

Nakon što mediji danima javljaju o imovini ministra uprave Lovre Kuščevića, osobito o onoj koju nije upisao u katastar, novinari su o tome u Bruxellesu pitali premijera Andreja Plenkovića, koji je sudjelovao na sjednici Europskog vijeća.

“Moj je ritam ovdje bio takav da ne mogu na temelju kratkih medijskih naslova pratiti sve te teme. Imamo vremena, sastat ćemo se, pitat ću ga što se zbiva, objasnit će mi. Koliko ja to vidim, to su sve neki događaji ne baš od jučer. Ja te informacije nemam niti je moguće da netko poput mene sve te detalje toliko provjerava i gleda. Glavno je načelo povjerenja i pouzdanja u ljude koji su dio tima i koji se bave javnim poslom. On će rastumačiti sve što je, mislim da je nešto i govorio, moram obaviti razgovore, ja te informacije nemam niti je moguće da netko poput mene sve te detalje provjerava i gleda”, kazao je Plenković i dodao:

“Ovo su stvari koje on mislim da će razjasniti i očekujem od njega da i javno to detaljnije objasni tako da vidimo što je problem ako je problem i koliko je problem. Ako je sitnica to je nešto drugo. Razgovarat ću s njim, ne mogu ovako bez razgovora donositi zaključke”, ocijenio je premijer.

Komentari

Komentari