FaH

Premijer Andrej Plenković bio je u Hrvatskom narodnom kazalištu na komemoraciji za preminulog glumca Ivu Gregurevića. Nakon komemoracije odgovarao je na pitanja o aktualnim političkim događajima.

Komentirajući stanje u vladajućoj koaliciji, premijer je kratko rekao: “Stvari su stabilne.”

Dotaknuo se i govora mržnje vezano uz Ivana Đakića, sina zastupnika Josipa Đakića.

“Mi smo i kao stranka i kao Vlada osudili to ponašanje, vidite da su nadležne institucije pokrenule odgovarajuće aktivnosti i postupke. To je za najoštriju osudu, a on je istupio iz HDZ-a. Ja to i osobno osuđujem, a zakonski okvir će biti u planu zakonskih aktivnosti za ovu godinu”, rekao je Plenković prenosi N1

“Ovo je krajnje nedopustivo, i sad je sukladno zakonima kažnjivo”, dodao je.

Što se tiče posla oko nabave borbenih zrakoplova, premijer je rekao da je Vlada donijela odluku o odabiru jedne od četiri ponude poslane na natječaj te da će u ovom slučaju samo poništiti odluku o odabiru ponuđača. “Kupoprodajni ugovor nije potpisan, nema troškova”, rekao je Plenković.

Upitan za odgovornost hrvatske strane za propali posao, Plenković je rekao da je Hrvatska posao vodila na transparentan način te da je odluka donesena na temelju informacija koje su tada bile poznate.

Premijera Plenkovića novinari su upitali i za mišljenje o politici predsjednice Republike, Kolinde Grabar Kitarović.

“Predsjednica Republike je u zadnjoj godini mandata, želim da svoju ulogu obavlja kvalitetno, da bude doprinos radu institucija”, rekao je Plenković.

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!