Ponedjeljak, 13 srpnja, 2020

PLENKOVIĆ JE SIGURAN: Napusti li tko vladajuću većinu, nezadovoljni SDPovci spremni su podržati vladu!?

U dijelu medija, ali i dijelu političke javnosti sve se intenzivnije progovara o tome kako čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak odrađuje intrigantan posao za premijera Andreja Plenkovića, kako bi podebljali tanku parlamentarnu većinu.

Naime, Vrdoljak navodno pregovara s nekim SDP-ovcima, koji bi vladajućima trebali dati vjetar u leđa, a riječ je o Milanki Opačić i Igoru Dragovanu, dok vladajući već sada računaju i na potporu bivšeg SDP-ovog zastupnika Miranda Mrsića.

No, SDP-ov zastupnik Arsen Bauk nu izjavi za N1 televiziju kazao je kako ne vjeruje u tu teoriju te da se ne boji kako će se SDP-ov klub smanjiti. Rekao je i kako razgovara s Opačić i Dragovanom,, ali o toj temi nije bilo riječi jer bi ih tako samo uvrijedio. I Dragovan i Opačić ove spekulacije odbili su komentirati.

”Jasna mi je potreba da se poveća većina. Svaki petak, ili svaki drugi im je drama. Tome nismo mi krivi. Još uvijek imaju većinu koja je na knap. Ovaj pokušaj da se spominjanjem imena stvori razdor u našoj stranci, kako bi to premijer znao reći – hibridno ratovanje”, rekao je Bauk. Inače, HDZ-ov Branko Bačić za isti je medij naveo kako u funkcioniranju većine nema problema. No, smatra kako je moguće podebljati je kvalitetnim projektima koji nude dobra rješenja.

“Mi očekujemo da će pojedini zastupnici podržati dobra, kvalitetna zakonska rješenja kad je u pitanju mirovinska reforma ili reforma javne uprave i sve druge reforme koje će poboljšati standard našim građanima. U takvim situacijama očekujemo da će biti podebljana vladajuća većina”, rekao je Bačić.

Autor: Iva Međugorac/Dnevno.hr

Komentari

Komentari