Petak, 21 veljače, 2020

Plenković Imoćanima: Dobro promislite kad vam dođu prodavati razne priče

POSJETOM Imotskom premijer Andrej Plenković završava četverodnevni posjet jugu Hrvatske. Sudjelovao je na obilježavanju 29 godina od utemeljenja HDZ-a Imotske krajine.

“Regionalni razvoj zemlje i smanjivanje nejednakosti, jedna od ključnih zadaća vlade u ovoj – još uvijek inicijalnoj fazi hrvatskoga članstva u Europskoj uniji – što bi, kažu, moglo potrajati još desetak godina”, naglasio je u govoru Andrej Plenković, prenosi HRT.

“To je period u kojem pokušavamo dostići razinu razvijenosti onih koji su živjeli u demokraciji i sustavu tržišnog gospodarstva puno više nego mi. Želimo uhvatiti korak sa zemljama JI Europe koje nisu prošle rat, 90-ih dobivale nepovratna sredstva i razvijale se brže nego što je to bilo moguće Hrvatskoj”, rekao je premijer.

“Dobro promislite kad vam dođu razni prodavati razne priče”

Premijer se osvrnuo na rejting stranke koji je, kaže, stabilan unatoč svim problemima s kojima se vlada suočila – od Agrokora do brodogradnje.

Tvrdi da ni SDP ni populističke stranke, od kojih neke žele preuzeti glasače HDZ-a, kao i one koje su samo protestnog karaktera, nemaju rješenja za probleme u društvu.

Govoreći o važnosti izbora za Europski parlament rekao je da će neki u kampanji navijati za izlazak iz Unije te podsjetio da bez članstva u Uniji Hrvatska ne bi imala projekte poput Pelješkog mosta ili obnove Zračne luke Dubrovnik.

“Ti izbori moraju pokazati prije svega odličan rezultat HDZ-a. Ti su izbori bili prekretnički za povratak HDZ-a na dominantnu ulogu na političkoj sceni. (…) I da promislite dobro kad krenu kampanje i kad vam u Imotski dođu razni prodavati razne priče, pričati o državotvornosti, nacionalnom interesu, optuživati HDZ za veleizdaju i slične budalaštine. Onda im odgovorite vrlo jasno – da pričaju nešto što ne stoji”, poručio je Andrej Plenković


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> INTERVJU – Penava: ‘Plenkoviću mora biti jasno da Pupovac raspiruje mržnju prema Hrvatskoj već kod djece vrtićke dobi
>>> Pao Tomislav Tolušić; Evo tko ga je zamijenio
>>> Njemačka na nogama zbog lažnih diploma iz BiH
>>> Što znate o njemu? Ovo je najmoćniji i najtajanstveniji Plenkovićev čovjek! Bez njega se u Vladi ne događa baš ništa
Komentari

Komentari