Četvrtak, 9 srpnja, 2020

PLENKOVIĆ GUBI ŽIVCE: ‘Pitate me je li Milijan Brkić za mene politički mrtav?

Čini se kako je premijer Andrej Plenković ostao potpuno zatečen kaznenom prijavom protiv drugog čovjeka stranke Milijana Brkića. Na pitanja novinara koji su ga okružili, odgovarao je poprilično nespremno i pomalo nervozno prenosi dnevno.hr

“Nemam nikakvih dodatnih informacija i ne, nismo se čuli, nismo imali vremena, vidjeli ste moj tempo jutros”, kazao je premijer koji je na pitanje “jeste li ga pitali da vam pojasni”, kazao “sve sam odgovorio jučer, pitajte njega”.

Andrej Plenković je kazao kako policija u Brkićevom slučaju radi neovisno i bez pritisaka politike, no na pitanje “je li Brkić za njega politički mrtav”, premijer je pokazao priličnu nervozu:

“Ne vidim zašto bi na taj način trebao o njemu govoriti u ovoj fazi u kojoj ja, a kao ni vi, nemate pojma što se zbiva s istraživanjem”

Odvjetnik Milijana Brkića Ivo Farčić prozvao je u nedjelju policiju zbog curenja informacija po kojima je Brkić u kontekstu afere SMS ispitan u svojstvu osumnjičenika, navodeći da se time njegovom branjeniku u smislu potencijalnog kaznenog postupka narušava pravo na obranu.

“Prema onom što znamo iz medija tu se vodi nekakav postupak koji je na razini policijskog izvida”, rekao je Farčić Hini, napominjući da obrana u toj fazi ne može izvršiti uvid u spis, odnosno da će izvršiti uvid u državnoodvjetnički spis nakon što se da iskaz na državnom odvjetništvu.

Brkić je u subotu, nakon što je objavljeno da je navodno ispitan u svojstvu osumnjičenika, nazvao sramotnim to “u što su pojedinci pretvorili državne institucije” no nije potvrdio niti opovrgnuo da je on osumnjičenik u toj aferi.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Užas u Našicama: Uhićen sin koji je pokušao ubiti majku
>>> SRPSKI MEDIJI DIVLJAJU NAKON PORAZA OD HRVATSKE: Evo što im je sve smetalo i kako su podnijeli debakl
>>> Stigla nova ponuda iz Amerike
>>> Hindusi javno spalili tisuću Biblija
Komentari

Komentari