Srijeda, 12 kolovoza, 2020

“PLENKOVIĆ BI MOGAO DOBITI VEĆI ŠATOR OD ONOG MILANOVIĆEVOG”: Evo što Pupovac traži

”Znamo da nitko od nas više nema pravo glasa, ne možemo se buniti, ni demonstrirati, ali nitko ovo nije očekivao”, citira portal dnevno.hr sugovornika iz HDZ-a koji opisuje atmosferu koja je u stranci nastala nakon što se javnim prostorom proširila priča o tome da bi netko iz manjinskih redova mogao postati ministrom.

”Milorad Pupovac inzistira na tome da se njegovom Borisu Miloševiću prepusti energetika, poljoprivreda ili uprava. Plenković im nudi ministarstvo bez portfelja, pa na tom pitanju još imaju neke trzavice, ali je izgledno da će Plenković kako bi se umilio Europi Pupovčevoj stranci prepustiti neki resor.

Bez obzira na uspjeh na izborima za nas je to nedopustiv skandal, ali tko sada može bilo što reći Plenkoviću i njegovim kadrovima koji su nakon pobjede uzletjeli. Oni sada misle da mogu raditi što ih je volja, a to će i činiti, ruke su im u potpunosti vezane, no nitko ne misli o budućnosti HDZ-a, kako će se to dugoročno odraziti na stranku. Ispada da su oni koji su birali HDZ u konačnici dobili opciju ljeviju od SDP-a, ma na to ni oni ne bi pristali”, smatra sugovornik portala Dnevno te napominje da bi skandal mogao poprimiti veće razmjere.

S jedne strane se ukida Ministarstvo branitelja i pripaja ministarstvu obrane, a s druge se strane u Vladu uvode Pupovčevi ljudi, pa bi Plenković uskoro mogao dobiti veći šator od onoga kojega je imao Milanović. To je poigravanje i izdaja, i to za HDZ ne bi trebalo biti prihvatljivo, nije nam jasno zašto Tomo Medved kao hrvatski branitelj i general na takve stvari pristaje, toga nema nigdje na svijetu da manjinac aplicira u vladi, i vodi ministarstvo. I to ne bilo kakav manjinac već netko iz Pupovčevih redova, a zna se što je Pupovac do sada rekao o Hrvatskoj, braniteljima, narodu, društvu”, ogorčen je HDZ-ovac, ali izgleda da za gorčinu više nema prostora, jer u konačnici birači su svoje rekli. Plenković je pobjednik izbora pa ima pravo vladu formirati onako kako želi, a očito mu je draže to napraviti s Pupovcem nego s Mostom ili Domovinskim pokretom.

Komentari

Komentari