Povodom fotografija koje su se pojavile u medijima, a na kojima se jasno vidi da se na pobjedničkom peharu UEFA Lige Europe nalazi ratna zastava BiH, ministar inozemnih poslova BiH Igor Crnadak uputio je pismo predsjedniku UEFA Aleksanderu Čeferinu.

Crnadak je naglasio da je dužan reagirati nakon što je u medijima vidio fotografiju trofeja koji se dodjeljuje pobjedniku UEFA Lige Europe, a na kojem se nalazi ratna zastava BiH, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, prenosi Fena.

– To je zastava koja simbolizira samo jedan narod, a vrijeđa druge narode koji žive u BiH. U BiH žive Srbi, Bošnjaci, Hrvati i ostali, a zastava na postolju pehara je ratna zastava, korištena tijekom građanskog rata u BiH, od 1992. do 1995. godine – priopćio je ministar.

Ističe da je Dejtonski mirovni sporazum iz studenog 1995. donio mir, a BiH je službenu zastavu dobila 1998. godine, te da u BiH svi narodi koje žive vole nogomet, ali da ratna zastava s pehara vrijeđa mnoge.

– Nadam se da je u pitanju nenamjerna greška, pa Vas molim da prije finalne utakmice UEFA Lige Europe 29. svibnja ispravite nepravdu i u postolje pehara utisnete službenu zastavu BiH, jer ova koja se sad nalazi na trofeju to nije – zaključio je Crnadak.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH o pismu u vezi s ovim slučajem informiralo je i članove Predsjedništva BiH./HMS/


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Švedska TV objavila priču o životu u RH, prilog zgranuo ljude: Političari je li vas sram?
>>> OŠTAR ODGOVOR PREMIJERA HARADINAJA: Na Kosovu neće biti ‘republike Dodik’
>>> PLENKOVIĆ U PANICI? Od HDZ-ovaca zatražio da naprave nešto što se dosad nikad nije radilo
>>> PUPOVAC GRUBO IZVRIJEĐAO LUKU MIŠETIĆA: Odvjetnika koji je obranio Antu Gotovinu
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!