Petak, 10 travnja, 2020

PIJANOJ OBERSNELOVOJ PROČELNICI povećana zatvorska kazna s 4 na 5,5 godina!

Pravomoćnom presudom Vrhovni sud RH bivšoj riječkoj pročelnici za sport i tehničku kulturu Veri Begić (38) povisio je kaznu zatvora s četiri na pet i pol godina zatvora zbog izazivanja teške prometne nesreće vožnjom suprotnim smjerom u alkoholiziranom stanju na Istarskom ipsilonu, tragedije u kojoj je poginuo 41-godišnji Igor Soldatić iz Umaga, 15. kolovoza 2018.

Iako se Begić već nalazi u pulskom zatvoru gdje je započela služiti višegodišnju kaznu, obrazloženje drugostupanjske presude ostalo je nepoznato. Naime, odvjetnici su ostali uskraćeni za informacije o odluci visokog suda i naknadno saznali da im je branjenica završila iza rešetaka pulskog zatvora s petka na subotu.

– Da, to vam je današnja Hrvatska. Nismo dobili ni otpravak presude s Vrhovnog suda pa i ne znamo kakvo je obrazloženje, niti koliko je točna visina kazne. Iz tog razloga nismo u mogućnosti bilo što više reći, razočarano je zaključio odvjetnik Duško Miočić, jedan od dvojice branitelja Begić. Kod kazni duljih od pet godina na odsluženje se ide odmah.

Podsjećamo, nepravomoćnom odlukom Županijskog suda u Puli u listopadu prošle godine Begić je osuđena na četiri godine zatvora. Nakon nesreće izmjereno joj je 1,92 promila alkohola u krvi. Kobnog dana upravljala je peugeotom te na Istarskom ipsilonu, na čvoru Buje, izvan naselja Nova Vas, vozeći suprutnim smjerom bočnim ogledalom najprije udarila u nadolazeću škodu koju je vozio 31-godišnji državljanin Slovenije. Begić je nastavila voziti u zabranjenom smjeru te je prednjim dijelom svog automobila udarila u betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja cestovne trake.

Treći nalet bio je koban – svojim peugeotom zabila se u peugeot pulskih oznaka kojim je upravljao Umažanin Igor Soldatić. U vozilu su bili njegova supruga i dijete. Nesretni 41-godišnji otac i suprug zadobio je fatalne višestruke ozljede zbog kojih je preminuo na mjestu nesreća. Supruga i dijete izvukli su se s lakšim ozljedama.

Vera Begić je već prije u nekoliko navrata izazivala prometne nesreće u pijanom stanju, ali se uvijek izvukla.

Komentari

Komentari