Utorak, 14 srpnja, 2020

Peternel otkrio što je u pozadini sukoba Veljače i Stankovića: “Jedno mjesto u ovoj instituciji je upražnjeno…”

Ovih dana novinske stupce puni sukob voditelja emisije Nedjeljom u dva, Aleksandra Stankovića, i glumice u sapunicama koja je postala relevantan politički čimbenik u Hrvatskoj, Jelene Veljače.

Razgovarali su, među ostalim, o fondu #SpasiMe, o prosvjedu protiv nasilja održanom dan prije emisije, o #MeToo pokretu, pa i o činjenici da je HDZ godinama bio na vlasti u Zadru, gdje se dogodio stravičan slučaj silovanja djevojčice, zbog kojeg je i održan posljednji prosvjed.

Veljača je Stankovića optužila da je na poziciji moći jer je “bijeli heteroseksualni muškarac” (u zemlji gdje je 99,9 posto stanovnika bijelo).

No bivši potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, Igor Peternel, ima objašnjenje takvog kopiranja trendova sa zapada:

“Zabavljaju se novinari, prepucavaju se Letica i Vukušić s desecima ljevičarki, brani se Stanković da nije bijela konzervativna muška svinja…svi raspravljaju, a malo tko razumije da će uskoro jedno mjesto u GREVIO-u biti upražnjeno i treba ga popuniti! To je point čitave drame!” napisao je Peternel.

“Da podsjetimo, GREVIO je međunarodno tijelo Vijeća Europe za nadzor provedbe istanbulske konvencije koje se popunjava aktivisticama za ženska prava. Vlada nominira svoju predstavnicu, a članstvo u tom odboru nudi prekrasnu plaću, puno krasnih putovanja, lijepih hotela, konferencija, dobrih restorana…uglavnom neloš život”, objasnio je dodatno Peternel.

Komentari

Komentari