Ponedjeljak, 1 lipnja, 2020

Pet puta odbio ponudu velikana da napusti Hrvatsku ZA MILIJUNE EURA, a SAVEZ RAZMIŠLJA O REZANJU NJEGOVE PLAĆE

ZLATKO DALIĆ vezan je uz hrvatsku reprezentaciju do 31. srpnja 2020. godine. Do isteka ugovora izbornik Hrvatske zbog pandemije koronavirusa, obustave natjecanja i odgode Europskog prvenstva neće odraditi nijednu utakmicu na klupi.

Dalić ima usmeni dogovor s Davorom Šukerom o produljenju suradnje po istim uvjetima, a potpise bi trebali staviti na papir krajem srpnja. Proteklih dana od izvora u HNS-u portal Index je dobio informaciju da vodstvo Saveza, s obzirom na koronakrizu, ipak razmišlja o redefiniranju uvjeta u novom ugovoru izbornika Dalića. Razmišljaju, drugim riječima, o rezanju njegove plaće. Prema postojećem ugovoru s HNS-om, Dalić zarađuje milijun eura godišnje bruto. Na SP-u u Rusiji izbornik je vodio Hrvatsku za duplo manju plaću (500 tisuća eura), a povećanje je dobio u kolovozu 2018. godine.

“Ne razmišljam o novom ugovoru niti se opterećujem. Trenutno uživam s obitelji i to mi je sada najvažnije. O svemu ćemo razgovarati kada dođe vrijeme i kada zdravstvena kriza popusti”, nedavno je kazao izbornik.

U međuvremenu je, kako je Index doznao, Dalić dobio visoku ponudu da napusti Hrvatsku. Pet puta zvao ga je predsjednik Fenerbahčea Ali Koç, član najbogatije turske obitelji u čijem je vlasništvu konglomerat Koç Holding. Svih pet puta 53-godišnji predsjednik Fenera dobio je isti odgovor. Dalić se zahvalio na ponudi koja se, prema izvorima Indexa iz Turske, kreće između 1,5 i 2 milijuna eura godišnje.

Ali Koç, inače veliki zaljubljenik u hrvatski nogomet, nakon razlaza s Nizozemcem Phillipom Cocuom, bivšim trenerom Fenera, izjavio je:

“Balkanci i Brazilci unose u svoj rad puno emocija i gore od želje. To ne možemo baš vidjeti kod sjevernjaka.”

Fenerbahče je i dalje u potrazi za trenerom od kojeg se u idućoj sezoni očekuje naslov prvaka. Turski mediji navode da su u kombinacijama i bivši trener Dinama Nenad Bjelica, Luiz Felipe Scolari, Marcelino Toral, Eusebio Di Francesco, Laurent Blanc i Jorge Silas,

Dalić odbio i milijune iz Kine i Emirata 

Izbornik Hrvatske ranije je već odbio goleme ponude iz Kine, koje bi ga uvele u sam vrh ljestvice najplaćenijih trenera svijeta, a ostao je hladan i na poziv šeika koji stoji iza nogometnog saveza Ujedinjenih Arapskih Emirata. Za posao izbornika UAE-a, koji je nedavno napustio Srbin Ivan Jovanović, Daliću su nudili plaću od 5 milijuna eura godišnje. Dobili su isti odgovor kao i predsjednik Fenerbahčea. Dalić zna da se uvijek može vratiti u arapsku “pustinju”, gdje je gradio trenersku karijeru te uživa status ikone. Nakon reprezentacije Hrvatske izazov za Dalića bilo bi klub iz neke od liga Petice.

“Ponuda ima, to je i logično za drugog trenera svijeta. Ali moj osjećaj je drugačiji, sedam godina nisam imao ljeta, Božića, prijatelja, mora. Ne trčim za novcem, dosta mi je. Ostajem ovdje i ponosan sam. Ovo je najsretniji posao koji mogu raditi i dok je tako, želim biti kući, raditi na zajedništvu i baviti se nogometom. Ako se to promijeni, otići ću”, rekao je prošle godine Dalić u razgovoru za Index, a u sličnom tonu govorio je i nakon plasmana Hrvatske na Euro.

Komentari

Komentari