PEOVIĆ: “Treba se odrediti prema Tuđmanu kao krivcu za privatizaciju, jer bez toga ne možemo ekonomski napredovati”

Podijeli

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović u N1 Studiju uživo komentirala je aferu Janaf.

“Mi možemo reći da je taj poduzetnik Petek jedna paradigmatska figura uspješnog poduzetnika koji je uspio sebi stvoriti sigurnosnu mrežu lukrativnim ugovorima s državom. Malo karikiram, ali ono što želim reći jest da se treba postaviti drugo pitanje: Trebamo li takav koruptivan model podržavati, moramo li ga zastupati i dalje reproducirati ili bi država trebala imati puno veću ulogu u nekom obliku stvaranja ili organiziranja raznih usluga i na lokalno i na županijskoj razini?”, zapitala se saborska zastupnica Katarina Peović.

“Što se korupcije tiče ovdje vidimo sasvim jasan koruptivni model koji je utkan u samu strukturu djelovanja”, dodaje.

Neke se stvari ne bi trebale prepuštati privatnoj inicijativi, smatra Peović. “Imamo puno poslova koje bi lokalna samouprava mogla organizirati i koordinirati sama.”

Poznaje li ona ikoga tko je bio u Kovačevićevom Klubu? “Ne poznajem nikoga tko je bio u tom Klubu. Ne bi me sigurno ni znali”, smatra Peović.

Komentirala je i prepucavanje između premijera Plenkovića i predsjednika Milanovića.

“Mislim da je to više manje folklorno prepucavanje, već standardno između Plenkovića i Milanovića. Ne vidim tu neke sadržajne rasprave koja bi se trebala voditi oko uloge ministra Ćorića u potpisivanju referenduma”, ističe Peović.

Peović o Tuđmanu

Nedavno se velika prašina digla o izjavi Peović o prvom predsjedniku Tuđmanu. Naime, tijekom rasprave o imenu novog Sveučilišta obrane i nacionalne sigurnosti ona je izjavila da ono ne bi trebalo nositi ime utemeljitelja HDZ-a i prvog predsjednika samostalne Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana jer je Međunarodni kazneni sud utvrdio da je sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu.

“Moram priznati da meni nije posebno drago vraćati se na prošlost, baviti se prošlošću, ali isto tako treba postaviti pitanje zašto su oni tako uporni u toj opasnoj reviziji prošlosti. Moj odgovor je da dok se ne odredimo prema razdoblju tuđmanizacije, dok ne provedemo jedan oblik realnog sagledavanja prošlosti, mi ni ekonomski ne možemo napredovati. Franjo Tuđman je, i to svi znamo, itekako odgovaran i za kriminalnu pretvorbu i privatizaciju. Dok to ne riješimo mi ćemo na tim mitovima graditi i svoju privredu i ekonomiju”, ističe Peović.

Komentari

Najnovije