PEOVIĆ BRANI PETOKRAKU NACIONALISTIČKOM RETORIKOM: “USTAŠE NIJE VAM OVO ITALIJA!”

Podijeli

Umjetnička instalacija Nemanje Cvijanovića “Spomenik crvenoj Rijeci – samoobrambeni spomenik” postavljena je u nedjelju na krovu Riječkog nebodera, na dan odluke o priključenju Rijeke Hrvatskoj, a u sklopu programa Europske prijestolnice kulture, priopćeno je iz Rijeke 2020. Radi se o istoj petokraci kojom su se kitili vukovarski i srebrenički krvnici, te bezbrojni genocidni manijaci, ratni zločinci i krvoločni diktatori diljem svijeta.

Negodujući protiv sporne instalacije u Rijeci se u nedjelju spontano okupio velik broj građana koji su prosvjedovali protiv nje.

Međutim, prosvjedi i negodovanje protiv takve vrste ‘umjetnosti’, nije se svidjelo saborskoj zastupnici Radničke fronte Katarini Peović koja je putem Twittera poslala poruku.

Objavu prenosimo u cijelosti.

“Ustašofilima koji lažu da je zvijezda zabranjena – treba reći informirajte se. A što se tiče njihovih oznaka HOS-a, prvog bijelog polja na grbu, ustaških pjesama koje pjevaju, tu treba reći da su zalutali – ovo je Hrvatska, a ne Italija”, napisala je Peović.

 

AA

Komentari

Najnovije