fbpx
Petak, listopad 18, 2019

Penava: Netko si je našao da stavi mučene logoraše na stranu i da krene Ustav čitati od kraja

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osvrnuo se na uvođenje dvojezičnosti, točnije dvojezičnih ploča u Vukovaru te kazao kako unatoč Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina to još neće biti provedeno u Vukovaru.

Na pitanje reporterke televizije N1 boji li se reakcija iz službenog Zagreba, Penava je kazao: “Što je Zagreb? Legitimno je da svatko ima svoje mišljenje i donosi svoje zaključke. Naravno da uvijek tu postoje zakoni i pravila igre koji vrijede. Kad bi se svi pridržavali pravila igre, onda mi ne bi bili u problemu”.

“Netko si je našao da stavi mučene logoraše na stranu i da krene Ustav čitati od kraja. Doživljavamo to na način da se ne poštuje niti grad, niti nas”, dodao je Penava.

Na Penavu se nadovezao njegov savjetnik za branitelje Tomislav Josić. Josić je sudjelovao u radnoj skupini za izradu zakona kojim bi se Vukovar proglasio posebnim mjestom pijeteta.

“Mi smo znali od početka da to s tim Zakonom ne može promijeniti”, kazao je Josić referirajući se na pitanje dvojezičnosti.

“Ja bih volio da se puno toga više ubacilo. Ima vremena, promijenit ćemo. Za grad Vukovar bi bilo lijepo da postane mjesto posebnog pijeteta”, ističe Josić.

“Vlada Zorana Milanovića je uvođenjem dvojezičnih ploča prekršila članak 8 Ustavnog zakona, a to nitko ne spominje. Ja bih volio da se neke stvari u Ustavnom zakonu riješe”, rekao je Josić zaključno.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> KOLINDA RAPIDNO GUBI POTPORU! Brojke pokazaju: Evo tko je zaista može ugroziti
>>> Dok svi govore o Greti, ovaj Hrvat je smislio kako očistiti oceane od plastike – i to funkcionira!
>>> Samo jako inteligentni ljudi vide ženu na slici za 7 sekundi
>>> Kamere u bolnici snimile trenutak kada ‘duša’ napušta tijelo?
Komentari

Komentari