Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

PENAVA NE ODUSTAJE: Nove izjave mogle bi razbuktati politički sukob

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je kako od prosvjeda koji je zbog neprocesuiranja ratnih zločina najavio za 13. listopada neće odustati.

“Ne mogu odustati sam od sebe i od svojih sugrađana. Prosvjeda će biti”, poručio je Penava u razgovoru za RTL.

“Pritisaka nije bilo. A da ih je i bilo, ništa se to ne bi promijenilo”, kaže.

“Ovo je samo moja ideja. Upravo u ime svih onih koji akumuliraju kroz mene, jer nemaju ni snage ni mogućnosti, progovaram. Neformalno sam se sastao s nekoliko članova HDZ-a pa i s Brkićem. Razgovarali smo o ovome. Politizacija ovog prosvjeda je tezgarenje”, kaže vukovarski gradonačelnik na pitanje je li se susreto s Milijanom Brkićem.

Vjeruje li institucijama? 

“Imamo li procesuirane u vrhu Srbije, vrhu JNA, zapovjednike srpskih koncentracijskih logora? Na sva ova pitanja je odgovor – ne. Isti odgovor je i moj odgovor na to vaše pitanje. Ali, želim reći da su naše institucije bile ispod razine onih koji su branili svoj grad, na kojima su počinjeni ratni zločini. Ali od tih institucija ne trebamo dizati ruke”, zaključio je.

Upravo rušenje povjerenja u institucije je ono čega se politiki i to ponajviše HDZ boji. Temelj je to svake demokracije koja u Hrvatskoj očito ne funkcionira.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> TAJNO DRUŠTVO KOJE VLADA HRVATSKOM IZ SJENE: Ovo je 25 najpoznatijih hrvatskih masona!

>>> Željko Glasnović i suradnici u Australiji otkrili tko su pravi IZDAJNICI Hrvatske!

>>> BRUTALNA ODBIJENICA: Plenković odgovorio na zahtjev branitelja ”to je apsolutno nemoguće da se dogodi”

 

Komentari

Komentari