Četvrtak, 22 listopada, 2020

Penava leti iz HDZ-a? Plenković uskoro odlučuje: ‘Napokon mu je dao argument’

Političku scenu uzburkala je najava parlamentarnih izbora, koji bi se, sve je izglednije, trebalo da održe usred ljeta, odnosno u srpnju.

Izazov je to za sve političke opcije, osobito za one nove, koje predvodi Miroslav Škoro koji se polako, ali sigurno promiče u lidera desnice, ali i lidera opcije koja bi HDZ-u mogla pomrsiti račune i otežati sastavljanje eventualne buduće Vlade.

No, osim što će biti problem vladajućoj stranci zbog naznake da bi mogao osvojiti zavidan broj mandata, izgleda da će se Škorinu timu pridružiti i neki istakniti HDZ-ovci. U tom kontekstu valja istaknuti vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penavu, koji je i sam javno potvrdio da pregovara sa Škorom.

Na upit portala otvoreno, Penava nije htio previše otkriti. Na pitanje ide li na izbore na listi Domovinskog pokreta, odgovorio je, “za sada još ništa, lijep pozddrav”.

No, pitanje svih pitanja jest: Hoće li predsjednik Vlade  HDZ-a Andrej Plenković tolerirati Penavi te izvanstranačke, samoinicijativne pregovore?

Dobro upućeni svjedoče da bi iz stranke uskoro mogao biti izbačen po brzom postupku te da je sam premijeru dao validan argument za taj potez, unutar kojega će se moći pozvati i na stranački Statut prema kojem šurovanje na koje je Penava pristao nije dozvoljeno.

Inače, nije tajna da Plenković i Penava odavno nisu na istoj valnoj duljini.

Osim što je vukovarski gradonačelnik u svojem gradu organizirao prosvjed kojim je kritizirao rad institucija kojim ravnaju članovi njegove stranke, Penava je u više navrata Plenkovića prozivao zbog koalicije s Miloradom Pupovcem da bi na koncu izašao iz ormara pojavljujući se kao kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a u Kovačevoj Opciji za promjenu.

Kako taj juriš nije uspio, Penava se distancirao od nacionalne politike, izjavljujući tek površno da mu je Škoro bliži od Pupovca. Hoće li ga to zbližavanje stajati stranačke iskaznice, a potom i kandidature za gradonačelnika Vukovara u ime HDZ-a, ipak ostaje da se vidi.

Autor:Iva Međugorac/Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> SVE JE BILA LAŽ: Nećete vjerovati što je Kina tražila od Svjetske zdravstvene organizacije
>>> MRAK TARITAŠ PRODAJE OBITELJSKU KUĆU: Ništa čudno? Pogledajte za koju cijenu
>>> MESIĆ za Radio Sarajevo: “BLEIBURG JE IZMIŠLJOTINA”, potom se obrušio na crkvu: “Nisu se oslobodili Endehazije!”
>>> JOŠ JEDNA SRAMOTA HRVATSKE DIPLOMACIJE: Nećete vjerovati što je Europa napravila na zahtjev Dačića
Komentari

Komentari