Petak, 14 kolovoza, 2020

“Patetični gubitnik”: Corbyn najavio ostavku pa optužio medije za gubitak izbora!

Iako su mediji nemilice gazili i ismijavali Borisa Johnsona, šef laburističke oporbe u Ujedinjenom Kraljevstvu, Jeremy Corbyn, za poraz na izborima, najteži od 1935. godine, optužuje – medije! Oni su mu odmah uzvratili i nazvali ga “jadnim gubitnikom”.

Corbyn je danas, jutro nakon povijesnog poraza, napokon najavio svoj odlazak s čela laburističke stranke – ali optužio je medije za rušenje “crvenog zida”.

Zastupnici i bivši ministri Laburista pak stoje u redu sa zahtjevom za ostavkom lidera ekstremno lijevog krila stranke nakon pobjede konzervativaca “by landslide”, kako kažu Englezi – dogodio im se “odron zemljišta” na izborima. Zatrpani su.

Corbyn je sada rekao da će odstupiti kao šef laburista prije sljedećih izbora, nakon je dva puta za redom propao na općim parlamentarnim izborima. Kad točno, nije rekao, no svi u stranci žele da to bude što prije.

Ali “patetični gubitnik”, tako tipično za socijaliste, i dalje odbija prihvatiti bilo kakvu osobnu odgovornost za katastrofalne rezultate – i umjesto toga optužio je medije za “odvratne” napade.

Corbyn također tvrdi da je njegov radikalni, tvrdo-marksistički program “izuzetno popularan” – unatoč tome što su ga Torijevci doslovce pregazili na izborima.

Rekao je: “Pritisak onih koji okružuju političare je zaista vrlo velik. Zapravo je medijska upliv u živote ljudi vrlo velik.

“I napadi koji se događaju na obitelji i voljene osobe političara se nastavljaju i oni su sramotni i iskreno su odvratni.”

Corbynovo bizarno okrivljavanje drugih za vlastite neuspjehe je tim gore jer su njegovi suradnici i masa internet trolova koji su ga podržavali doslovce zagadili društvene mreže u predizbornoj kampanji. Čak ni Vučićevi čuveni “sendvičari” nisu bili toliko aktivni prije izbora.

Pribavio je i niz slavnih osoba, “celebrityija” koje su podržavale Laburiste na Twitteru i Instagramu jer se nadao da će time pridobiti mlađe biračko tijelo.

Mogao je raditi što je htio, no sad se traži njegova glava. Čelnici laburista optužili su Corbyna za loše reakcije u vezi s antisemitizmom u stranci i njegovu povezanost s imigrantskim terorističkim skupinama.

Bivši ministar rada, Alan Johnson, predvodi osudu Corbynovog neuspjelog vodstva – rekao je da se ne može voditi radničku klasu “iz papirnate vrećice”. “Corbynisti iznose argument da je pobjeda buržoaski koncept, a jedini cilj istinskih socijalista je krvavi poraz.”

Bivši ministar rada Chris Leslie bijesan je: “Nikad nije trebao biti izabran.

“Kao što su neki od nas upozoravali od početka, nedostataka bilo kakve samokritičnosti kod tvrde ljevice je oduvijek bio osuđen na neuspjeh.”

Inače, nakon povijesnog Corbynovog poraza funta je zabilježila veliki skok.

Komentari

Komentari