Četvrtak, 13 kolovoza, 2020

Pas u Zagrebu izgrizao petero ljudi: vlasnica privedena

Policija je utvrdila da je pas u vlasništvu 62-dvogodišnjaka, no u trenutku napada na ljude van ga je izvela 45-godišnjakinja. Pas je u utorak u popodnevnim satima na zagrebačkom Ksaveru napao petero ljudi, a žena pod čijim je nadzorom trebao biti privedena je na kriminalistično istraživanje, potvrđeno je iz PU zagrebačke. Prema posljednjim informacijama liječničku pomoć zatražilo je četvero napadnutih, javlja Dnevnik Nove TV.

Četvero ljudi, koje je pas napao u Ulici Ksaver u utorak oko 16.30, potražilo je pomoć u Tramuatološkoj bolnici.

Naime, pod još neutvrđenim okolnostima pas je hodajući Ulicom Ksaver u utorak oko 16.30 sati počeo gristi ljude, jednog po jednog. U tim trenucima osim odraslih, kažu susjedi, u psećem je vidokrugu bilo i djece, piše Jutarnji list.

Sreća u nesreći je to što su četiri osobe koje su zaprimljene u Traumatološku bolnicu na sanaciju ugriznih rana, zadobile lakše ozljede. Od dežurne liječnice dr. Ane Čizmić doznajemo da su trojica muškarca i jedna žena podvrgnuti sanaciji ozljeda. Dvjema osobama bilo je nužno šivati rane i staviti manji broj šavova, a drugim dvjema rane su samo očišćene i premotane.

– Najteže je prošao muškarac u dobi od 70 godina koji je zadobio ugrize za potkoljenicu i za ruku te su mu rane sašivene s nekoliko šavova – rekla je za Jutarnji list doktorica Čizmić.

Žurno u bolnicu

Odmah nakon događaja, ozlijeđeni građani otišli su u bolnicu, a policija je nakon telefonske dojave žurno krenula u potragu za psom i vlasnikom. Policajci su nedugo nakon poziva na 192 vrlo brzo locirali opasnu životinju. Kako doznajemo, pas koji je iz samo njemu znanih razloga grizao ljude trenutačno je pod budnim okom veterinara. Osim što se utvrđuje njegov vlasnik, provode se i druge potrebne radnje. Kako doznajemo, bit će u izolaciji sljedećih 10 dana.

U tijeku je takozvani trokratni pregled na bjesnoću koji se odrađuje prvi, peti i deseti dan nakon zaprimanja psa u sklonište za životinje jer je važno utvrditi je li pas u trenutku ugriza mogao inficirati čovjeka ili ne. O njegovim rezultatima bit će obaviješten Zavod za javno zdravstvo, a svaki daljnji korak, točnije sudbina psa, ovisit će o veterinarskoj inspekciji i njezinu rješenju. Također, još nije poznato ni je li pas cijepljen redovito.

Komentari

Komentari