FaH

Papa je usporedio pobačaj s naručivanjem plaćenog ubojice tijekom njegove generalne audijencije na Trgu svetog Petra 10. listopada

Šest Švicarki dalo je ostavku sa svojih pozicija u Katoličkoj crkvi zbog izjave pape Franje u kojoj je usporedio pobačaj s naručivanjem plaćenog ubojice, piše Swissinfo.ch. No pravo pitanje je što su u Crkvi uopće i radili?

Neće više podupirati patrijahalnu moć

Riječ je o bivšim švicarskim parlamentarkama Cécile Bühlmann, Ruth-Gaby Vermot, Anne-Marie Holenstein i Monika Stocker, kao i dvije feminističke teologinje Doris StrahmRegula Strobel.

Dale su zajedničku izjavu u kojoj su rekle kako “neće više podupirati patrijahalnu moć aparatusa Rimokatoličke crkve” kroz njihov rad.

‘Razumiju ih’

Njih šest borile su se za promjenu desetljećima i nastavit će i dalje, navodi katolička ženska organizacija Schweizerischer Katholischer Frauenbund kojima je žao zbog njihove odluke, ali je razumiju.

Papa je usporedio pobačaj s naručivanjem plaćenog ubojice tijekom njegove generalne audijencije na Trgu svetog Petra 10. listopada.

Crkvena dogma se ne mijenja

Vjernici zapravo nisu šokirani za razliku od liberalnih medija koji uporno Papu Franju prikazuju kao tobože ”modernog i naprednog” ili ti ”drugačijim” a često i govore o ratu unutar Crkve. Ipak činjenica je da se Crkvena dogma ne mijenja jer to teoretski nije niti moguće. Evo jedan od tih naslova medija koji se čudom čude…


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> ZASTRAŠUJUĆE: Angela Merkel javno izdala naredbu koja će uništiti i Hrvatsku!

>>> MARIN GA SLOMIO PA SE ISPUHAO NA INSTAGRAMU: Obrisao je objavu, ali ne dovoljno brzo, pogledajte što je napisao

>>> RAKITIĆ ĆE SLOMITI SRCA NAVIJAČIMA BARCELONE: Evo koji klub je izabrao ispred katalonskog diva

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!