Petak, prosinac 6, 2019

Panenić iznenađen zbog izbacivanja iz kluba Mosta: Imam pravo kandidirati se

Saborskog zastupnika Tomislava Panenića iznenadila je odluka njegovog saborskog kluba da ga izbace iz istog.

“Iznenađen sam jer smatram da nas bilo koja namjera da se netko kandidira za predsjednika ne treba dijeliti politički u Saboru”, rekao je Panenić.

“Ja nisam član stranke Most i imam pravo kao svaki građanin utrkivati se za bilo koju funkciju. Nisam tražio dozvolu ni kada sam se natjecao za načelnika i župana”, rekao je.

Kaže da nikoga, pa ni njega ne treba isključiti unaprijed i da treba čuti koje će se poruke pronositi u predsjedničkoj utrci. Nada se da će moći ostvariti neke rezultate.

Na pitanje da iznese naglaske svog programa odgovara: Ostavite me za sljedeći tjedan, imat ću predstavljanje pa ću onda istaknuti program.

Kada je riječ o predsjedničkim ovlastima i prijedlozima Miroslava Škore za ustavnim promjenama kaže da predsjednik i sada ima velike ovlasti jer “kada narodu komunicira s čime je zadovojan ili ne tako stvara javno mijenje.

“Vidimo koliki je značaj predsjednika kada je predsjednica Kolinda Grabar-Kitaorvić kritizirala Vladu prije dvije godine” Misli da je potrebna značajna promjena političkih snaga da bi moglo doći do ustavnih promjena.

Komentari

Komentari