Srijeda, 2 prosinca, 2020

Pa koje su šanse za ovo? Tip preko noći postao milijunaš zbog onog što mu je palo kroz krov

Stručnjaci tvrde da je izuzetno rijetko da meteorit padne u naseljeno područje te da ih većina završi u oceanima, šumama ili pustinjama

Indonezijac Josua Hutagalung (33) postao je milijunaš preko noći kada je meteorit vrijedan 1,4 milijuna funti (11.8 milijuna kuna) pao na njegovu kuću.

Obrtnik koji izrađuje lijesove otkrio je da je radio pokraj kuće kada je u kolovozu meteorit pao kroz krov u njegovu dnevnu sobu u gradu Kolangu.

“Kada sam ga podigao, još je uvijek bio topao. Unio sam ga u kuću. Zvuk je bio toliko glasan da su se dijelovi kuće tresli”, rekao je Josua. Vrlo brzo zaključio je kako mora biti riječ o meteoritu. “Nemoguće je da ga je netko drugi bacio odozgo”, dodao je novopečeni milijunaš prenosi Webcafe.hr

Meteorit je težak 2,1 kilogram i procjenjuje se kako je star 4,5 milijardi godina. Klasificiran je kao CM1/2 ugljični hondrit, čija vrijednost zbog rijetkosti iznosi 1,4 milijuna funti.

Vješt pregovarač

Josua je navodno za svoj pronalazak dobio svotu koja je jednaka iznosu koji bi zaradio za 30 godina rada. Otac troje djece otkrio je da će novcem izgraditi crkvu u svome gradiću.

“Oduvijek sam htio kćer i nadam se da je ovo znak da ću ju jednoga dana dobiti”, rekao je.

Jared Collins, američki stručnjak za meteorite koji je kupio dio kamena, ispričao je kako se sve odvilo. “Mobitel mi je neprestano zvonio s ponudama o kupnji meteorita. To je bio usred koronakrize i našao sam se pred dilemom da li da kupim meteorit za sebe ili da radim sa znanstvenicima i kolekcionarima u SAD-u. Nosio sam sa sobom onoliko novca koliko sam mogao skupiti i odlučio sam pronaći Josuu koji se pokazao kao vješt pregovarač”, rekao je Collins. Uspio je prebaciti meteorit u SAD, gdje ga je navodno kupio kolekcionar Jay Piatek iz Indianapolisa.

Stručnjaci tvrde kako je izuzetno rijetko da meteorit padne u naseljeno područje te da ih većina završi u oceanima, šumama ili pustinjama.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> NADREALNO: Društvenim mrežama proširila se bizarna slika patrijarha Irineja i svećenika koji dezinficira staklo…
>>> Vučić održao govor na Irinejevom sprovodu, govorio o Oluji i Stepincu
>>> Radman: Komšića nitko neće primiti u Zagrebu, on nije predstavnik Hrvata
>>> PLENKOVIĆ PRELOMIO!? Nove mjere protiv korone tiču se i Crkve!
>>> CIJEPIT ĆETE SE? OVO JE NEUGODNO: Evo koje su sve nuspojave imali ispitanici
Komentari

Komentari