Četvrtak, 2 srpnja, 2020

Ovo su top plaće u Hrvatskoj – evo tko zarađuje 20.000 kuna

Najveće prosječne plaće od 20.000 kuna zarađuju –  kontrolori leta. Slijede ih piloti sa 16.600 kuna, dok su na trećem mjestu top menadžeri s prosječnih 12.069 kuna. Top menadžere slijede menadžerske pozicije koje su na hijerarhijskoj ljestvici nešto niže, s prosječnim plaćama od 8706 kuna.

Podaci su to koje je Antonija Bušić Crnković s portala Moj posao otkrila za Slobodnu Dalmaciju, a riječ je o analizi podataka iz servisa mojaplaća.hr s više od 47 tisuća sudionika.

Premda su top menadžeri s prosječnih 12.069 kuna neto plaće prošle godine bili najplaćenija kategorija zaposlenika, kontrolori leta i piloti su ispred njih ako se gledaju pozicije, a ne kategorije zanimanja. Međutim, ostala zanimanja iz ove kategorije u koju se ubrajaju piloti i kontrolori slabije su plaćena, pa je ta kategorija zapravo među 10 najlošije plaćenih u zemlji.

– Top menadžeri u administrativnim djelatnostima su u prosjeku niže plaćeni od onih u financijama. Najplaćeniji top menadžeri su u financijama, zatim prodaji, IT-u te turizmu. Najmanje plaćeni top menadžeri su u javnoj upravi, administrativnim zanimanjima te građevini – objašnjavaju s portala Moj posao.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> POGLEDAJTE ŠTO JE REKAO: Britanski šef diplomacije uvrijedio Slovence
>>> ŠOK ZA VESNU PUSIĆ: Iz gimnazije koju je pohađala potvrdili su da nikada nije završila treći i četvrti razred
>>> SKANDALOZNO: “Skidaj beretku! Skidaj HOS-ovu majicu!” Redari na silu skidali majice i oduzimali zastave
>>> BOŽJI DAR: Ove sjemenke liječe rak, a mi ih tako malo koristimo!
Komentari

Komentari