facebook

RANO jutros dogodilo se ubojstvo u mjestu Podorašac kod Konjica u BiH.

U nastavku članka slijedi uznemirujuća fotografija.

Ubijen je 32-godišnji Suad Sultanić, otac troje djece. Policija traga za ubojicom, 43-godišnjim Edinom Gačićem, iz Banje Luke, javljaju tamošnji mediji.

“Ubojica je vlasnika prodavaonice upucao iz pištolja te ga potom izbo nožem. Sve je zabilježeno i nadzornim kamerama”, rekao je za Bljesak.info dežurni tužitelj, koji provodi istragu ubojstva.

U potjeru za bjeguncem uključeni su i specijalci MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Ubojica je već i prije ubijao

Riječ je o osuđivanom ubojici Edinu Gačiću, koji se nedavno doselio u Podorašac nakon što je odležao dvije trećine 20-godišnje zatvorske kazne zbog dvaju ubojstava. Između ostalog, ubio je i vlastitu majku.

Gačić je na Facebook profilu objavljivao bizarne fotografije, ali i pisao statuse u kojima se bavio “teorijama zavjere”, javlja Dnevni Avaz.

Gačić je jutros oko 7:30, nedugo nakon što je Sultanić otvorio trgovinu koju vodi zajedno sa svojim rođakom, došao na vrata trgovine s puškom. Odmah s vrata je pucao u Sultanića, a zatim ga i ubo nožem u vrat, piše Faktor.

Motiv ubojstva još nije poznat, a sve policijske snage iz Konjica i okolice su na terenu.

Dnevni Avaz od mještana Podorašca doznaje da je ubojica u nekoliko navrata dolazio u trgovinu kod Sauda i tražio hranu na dug.

Ubijeni Sultanić bio je uzoran čovjek koji ni s kim nije imao problema, rekli su mještani za Faktor. Iza njega su ostali supruga i troje djece.

Ubio je majku

S druge strane, Gačić je psihički nestabilna osoba od koje su svi strahovali. Nekoliko mjeseci nakon okončanja rata u BiH ubio je suborca iz odreda El Mudžahid. Osuđen je na osam godina zatvora, a nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. kolovoza 2002. otišao do stana svoje majke Sifete u Zenici i hladnokrvno je ubio s dva hica.

Policija ga je uhitila nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u veljači 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora za oba ubojstva. Nakon što je u zeničkom zatvoru proveo gotovo 15 godina, Gačić je premješten u zatvor u Bihaću gdje je izdržao ostatak kazne.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ŠTO SE DOGAĐA? Vlak pun tenkova stao u Koprivnici na putu za istok. Šef kolodvora: “Ne smijem vam ništa reći”
>>> Glasnogovornik HDZ-a Zoltan Kabok otkrio zašto je otišao s RTL-a: Plenković me nazvao…
>>> ZLATKO SUDAC UPOZORAVA Grijeh s kojim se kockamo vječnim životom, a ne spominje se!
>>> LOVREN POLUDIO NA STANKOVIĆA! ‘Evo ga, počelo je ispiranje mozga’
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!