‘Ovo je nezamislivo!’ Milanović šokiran, znate li kakav scenarij nam slijedi iza izbora?

Podijeli

Predsjedniku Republike nezamislivo je da zastupnici nakon konstituiranja novog saziva Sabora odmah odu na godišnji odmor

Koalicija Možemo! koju čine Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad, prikupljaju potpise za peticiju “Nema odmora dok ne počne obnova”. Njome traže od predsjednika Republike Zorana Milanovića da sazove izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora odmah nakon konstitutiranja Sabora u srpnju radi donošenja zakona o obnovi Grada Zagreba nakon potresa.

‘Nezamislivo da odu na odmor prije nego što počnu raditi’

U Uredu predsjednika tu inicijativu smatraju promašenom. Naime, kako piše Jutarnji list, Izvor s Pantovčaka tvrdi kako je Milanoviću nezamislivo da se nakon izbora i konstituiranja Sabora odmah ide na ljetnu stanku, koja je prema Ustavu predviđena do 15. rujna.

“Čak i da nema potrebe za donošenjem zakona koji će regulirati obnovu Zagreba i okolice nakon potresa, nezamislivo je da novi Sabor ode na godišnji odmor prije nego što je uopće počeo raditi”, tvrdi neimenovani sugovornik iz Ureda predsjednika.

‘Odmah krenuti u usvajanje zakona o obnovi’

Tomislav Tomašević iz koalicije kazao je kako prikupljaju potpise za peticiju koju će predati predsjedniku Republike tražeći od njega da sazove izvanrednu sjednicu Sabora nakon one konstituirajuće.

“Mi skupljamo potpise da nakon što bude konstituirajuća sjednica zastupnici ne odu na ljetnu stanku, nego da se krene u usvajanje kvalitetnog zakona o obnovi”, kazao je Tomašević za N1.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> SEVERINA PRED FINANCIJSKI KRAHOM: Traži pomoć države, poslovala je s gubitkom a svota nije mala
>>> Hrvatski tjednik: Dramatičan razlaz Plenkovića i Krstičevića u višesatnoj svađi?
>>> CECA ZARAZILA POLA ESTRADE? Hitno se moraju javiti svi koji su s Arkanovom udovicom bili u kontaktu!
>>> MIKULIN JE REDOVITO TUKAO SVOG DEČKA HAJDUKOVIĆA? “NEDAVNO MU JE SLOMLJENA VILICA, IMAO JE MODRICU ISPOD OKA…”
>>> Mojmiri nije bilo lako: Jeste vidjeli što se sinoć dogodilo u RTL Direktu?
Komentari

Najnovije