Četvrtak, 9 srpnja, 2020

OVIH PET NAMIRNICA VAS ŠTITE OD GRIPE – I KORONAVIRUSA

Krenula je sezona prehlada i gripe, a kako biste ojačali imunitet, preporučamo da u svoju redovnu prehranu uvrstite ovh pet zdravih namirnica koji su moćni saveznici u borbi protiv bakterija i virusa . One će vaš organizam učiniti otpornijim i ojačati vaš imunitet te djelovati preventivno u sprječavanju razvoja zaraznih bolest.

1. Zeleni čaj

Poznato je da Kinezi ovaj zdravi napitak koriste već 4000 godina, i to ne bez dobrog razloga. Zeleni čaj dobiva se od biljke čajevca, a sadrži bogati miks antioksidansa koji podižu imunitet. Bogat klorofilom i vlaknima, ovaj prirodni napitak ima snažna detoksikacijska svojstva koji pomažu istjerati toksine iz organizma.

1micheile-henderson-723123-unsplash

2. Agrumi

Agrumi poput naranče, limuna i grejpa moćan su saveznik u borbi protiv prehlade i gripe. Njihov je ključni sastojak vitamin C koji dokazano podiže imunitet te stimulira antitijela i stanice imunološkog sustava. On je i snažan antioksidans koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, a pomaže i u ublažavanju upalnih procesa.

Flavonoidi koje nalazimo u limunima djeluju kao antibiotik, dok vitamin C sadrži jedinstvene fitonutrijente koji su važni prirodni antioksidansi. Stoga, iscijedite svježi sok i uživajte u prirodnoj vitaminskoj bombi koja će vam pomoći u borbi protiv virusa i bakterija.

2edgar-castrejon-459807-unsplash

3. Đumbir

Ovaj je začin važan saveznik u borbi protiv prehlada i gripe. Zbog bogatog sadržaja antioksidansa djeluje antibakteriski, ubija viruse i sprječava nastanak upala. Šalica čaja s đumbirom pomoći će ublažiti grlobolju i pomoći u otpornosti organizma na viruse i bakterije.

3natural-chef-carolyn-nicholas-560118-unsplash

4. Češnjak

Zbog svojih snažnih ljekovitih svojstva naziva ga se još i prirodnim antibiotikom. U njemu se nalazi više od sto biološki aktivnih tvari ključnih za jačanje našeg imuniteta. Ovaj moćan saveznik zdravlja svakako uvrstite u svakodnevnu prehranu, pogotovo u zimskim mjesecima.

4gaelle-marcel-324884-unsplash

5. Jogurt i kefir

Zdravlje započinje od uravnotežene crijevne flore. Zbog toga svakako pojačajte unos dobrih bakterija koje se nalaze u jogurtu i kefiru- one vas štite od prehlade, gripe, ali i artitisa i astme.

Kombinacijom ovih zdravih i prirodnih namirnica vašem ćete organizmu osigurati maksimalnu zaštitu, a pomoći će vam i u jačanju imuniteta, što je prijeko potrebno u zimskoj sezoni.

5alison-marras-323014-unsplash

Izvor: alternativa-za-vas.com

Foto: Unsplash

Komentari

Komentari