Utorak, 2 lipnja, 2020

OVAKO SU GLASALI SUSJEDI: Samo jedan susjed nije većinski glasao za Modrića

LUKA MODRIĆ sinoć je primio nagradu za najboljeg nogometaša svijeta, a zanimljivo je vidjeti kako su glasale članice FIFA-e u izboru, pogotovo zemlje regije, Slovenija, Crna Gora, Mađarska, BiH i Srbija.

Svaka zemlja je imala tri glasa. Birali su kapetan reprezentacije, izbornik i predstavnik medija, a svaki je predložio tri igrača u izbor. Za onoga za koga su smatrali da najviše zaslužuje nagradu je dobio pet bodova, drugi je dobio tri, a treći jedan bod. Modrić je s ukupno 29,5% glasova osvojio nagradu ispred Cristiana Ronalda koji je imao 19,8%.

Barem netko iz terceta predstavnika zemalja gore navedenih država iz regije je imao Luku Modrića kao najboljeg igrača prošle sezone, osim predstavnika Srbije. Kapetan Aleksandar Kolarov ga je uvrstio na treće mjesto najboljih, iza Lionela Messija i Kevina De Bruynea. Izbornik Mladen Krstajić kao najboljeg ima Ronalda, Hazarda i Griezmanna, a Milanu Raševiću, predstavniku medija, najbolji je Mbappe, na drugom mjestu je Modrić, a na trećem Salah.

Svi predstavnici Slovenije glas su dali Modriću kao najboljem, a kapetan i izbornik Crne Gore, Stevan Jovetić i Ljubiša Tumbaković učinili su isto. Predstavnici Mađarske također vide Modrića kao najboljeg, kao i kapetan i izbornik Bosne i Hercegovine, Edin Džeko i Robert Prosinečki.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> OVAKO SU GLASALI SUSJEDI: Samo jedan susjed nije većinski glasao za Modrića

>>> HVIDRA OKRENULA PENAVI LEĐA: Odgađaju se igre u Vukovaru

>>> SUKOB U MÜNCHENU: Hrvaticu napao njen dečko i izbio joj dva zuba

>>> BARCELONA PROTIV MODRIĆA: Rakitić jedini stao u njegovu obranu, klub smatra da nije zaslužio nagradu

Komentari

Komentari