Ponedjeljak, 13 srpnja, 2020

OVAJ LUKSUZNI HOTEL U ISTRI BUKIRAN JE DO KRAJA RUJNA – u čemu je njihova tajna?

Čim su epidemiolozi dali zeleno svjetlo, prvi gosti ove predsezone, i to oni domaći, htjeli su isprobati sve ono što novi boutique hotel s pet zvjezdica u Istri, San Canzian nedaleko Buja, nudi. Bio je to na neki način pokusni vikend nakon koronakrize. I sve je prošlo savršeno, kažu direktor hotela Zoran Užar i direktorica prodaje Suzane Vrtičević Tica za Jutarnji list. Svi su oni zajedno s još 30 djelatnika s nestrpljenjem dočekali otvorenje hotela, a još više se raduju pak ovom vikendu kada će hotel biti pun.

– Riječ je o domaćim gostima kojima smo dali odlične ponude za vikend. To je tržište prepoznalo i bilo je predivno vidjeti goste u hotelu nakon toliko vremena što smo bili zatvoreni. Bila je to prava opuštena atmosfera, došlo je i nekoliko obitelji s djecom pa je bilo zabavno i na bazenu. Kao da epidemije nikad ni nije bilo. Ljudi su se zaželjeli otići negdje na odmor – pričaju Zoran i Suzana.

No, ono što najviše goste privlači je činjenica da je kao stvoren upravo za ovakve situacije. Naime, svaka soba ima svoj poseban ulaz iz dvorišta. To je od početka bila zamisao jednog od suvlasnika hotela Leopolda Botterija, nekadašnjeg novinara Slobodne Dalmacije te začetnika maslinarske zadruge Bracchia i tvrtke Uje. Leo je, naime, s partnerom Sinišom Šareom odlučio u srcu gastro carstva Istre otvoriti mali hotel vrijedan četiri milijuna eura.

Nitko se naravno lani, kada se hotel otvarao, nije ni nadao da bi se ovakve situacije mogle dogoditi.

Sreća je htjela da smo hotel projektirali tako da svaka soba ima zasebni ulaz i vlastiti klimatizacijski uređaj. U situaciji epidemije to se pokazuje kao naša snažna komparativna prednost – veli nam Botteri.

Hotel se pripremio sukladno svim mjerama za otvaranje, a prvi gosti su bili iz Zagreba i Rijeke.

Već početkom lipnja počet će dolaziti i Slovenci, a polako i turisti s ostalih tržišta, posebice Austrijanci i Nijemci koji su lani bili glavni gosti hotela.

Na svim ulazima su obavijesti o mjerama kojih se gosti moraju pridržavati, uz njih su i dezinfekcijska sredstva, a stolovi su raspoređeni tako da se poštuje propisana razdaljina. Nitko se ne smije zadržavati na šankovima pa su barske stolice trenutno uklonjene.

 – Isto tako, kada se soba počisti i dezinficira, ona se zapečati. Ovaj vikend niti jedan gost primjerice nije tražio da čistačica ne ulazi u sobu svaki dan, iako je bilo i tih mogućnosti. Dakle, svi su bili dosta opušteni, ali su se naravno pridržavali mjera. Isto, tako molili su nas mnogi da skinemo maske dok ih poslužujemo. Nitko nije tražio ni da mu se doručak posluži u sobi. Sve je normalno funkcioniralo kao i prije ove krize – veli nam dalje Užar.

Direktorica prodaje ističe da je ovo za njih bilo izazovno razdoblje jer su cijelo vrijeme radili, iako je hotel bio zatvoren.

– Trebali smo otvoriti 12. ožujka nakon stanke u siječnju i veljači, ali dan prije otvaranja svi su se hoteli morali zatvoriti. Trebala je ovo biti izvrsna predsezona, ali sada je na nama da uspijemo nadoknaditi koliko možemo. Znamo da to neće biti ni približno onome kako je trebalo biti, ali mnogi gosti su samo svoje rezervacije pomaknuli za neki drugi termin. Jedna je gošća zakupila cijeli hotel za organizaciju svoga rođendana i odlučila je, kako se to nije zbog svih mjera moglo organizirati, proslavu prebaciti za drugu godinu. Isto tako, gosti koji dolaze u srpnju, kolovozu i rujnu nisu otkazivali, pa se na kraju nadamo dobroj sezoni – ističe Vrtičević Tica.

Posebno ih veseli rujan koji je odavno u cijelosti bukiran. Ako sve bude u redu, nadaju se i da bi interes za listopad pa čak i studeni mogao biti veći nego lani kada su odradili svoju prvu sezonu nakon otvaranja sredinom ljeta.

Komentari

Komentari