Srijeda, 8 travnja, 2020

Otvoren poziv na početnu konferenciju projekta “Briga za branitelje”

Udruga Veterana, vojnika i domoljuba sa zadovoljstvom Vas poziva na početnu konferenciju projekta

“Briga za branitelje”, koja će se održati u Zagrebu četvrtak 1. Kolovoza u 12h u prostorijama Udruge Fokus, na adresi Kutnjački put 11.

Kroz projekt Briga za branitelje, koji je započeo u veljači 2019. godine, a trajati će 24 mjeseca, želi se pružiti pomoć u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti, poput obavljanja kućanskih poslova, čišćenja stambenog prostora, pomoći u pripremi obroka, odlaska u trgovinu te pri obavljanju fizičkih poslova u kućanstvu za 20 hrvatskih branitelja sa šireg područja gradova Varaždina, Siska i Zagreba te usluga povremenog prijevoza i pratnje u svrhu odlaska liječniku i uključivanja u društvene aktivnosti.

Ujedno su se kroz projekt zaposlile 4 osobe koje će biti educirane za obavljanje poslova gerontodomaćina. Cilj početne konferencije je upoznati širu javnost s do sada ostvarenim rezultatima projekta te potaknuti promišljanje o potrebama hrvatskih branitelja, kako bi se slične inicijative potaklo i u buduće.

Projekt “Briga za branitelje” prijavljen je u sklopu poziva “Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata”, prvoga poziva iz Europskog socijalnog fonda usmjerenog specifično braniteljskim udrugama, a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.233.812,00 kuna, od čega je iznos EU potpore 1.048,740,2 kuna.

Dodatne informacije o projektu možete dobiti putem internet stranice uvvid.hr.
Veselimo se Vašem dolasku.

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Udruge veterana, vojnika i domoljuba

Dražen Hrženjak,
predsjednik Udruge Veterana, vojnika i domoljuba i voditelj projekta “Briga za branitelje”.

Komentari

Komentari