Johannes A. Menke is a specialist lawyer for labor law and does not consider such terminations to be legal. Image rights: MITTELDEUTSCHER RUNDFUNK

OTPUSTIO sedam zaposlenica koje se nisu htjele cijepiti, sad kaže: “Prijete mi, ne razumijem zašto”

Podijeli

Rene Willmer prvi je šef u Njemačkoj koji je svojim zaposlenicima dao otkaz jer se nisu htjeli cijepiti protiv korone. Otkaz je dobilo sedam njegovih zaposlenica u Službi za gerijatrijsku zdravstvenu njegu u Dessau-Roßlau, a o slučaju smo na portalu Priznajem pisali.

SEDAM MEDICINSKIH SESTARA DOBILO OTKAZ – JER SU SE ODBILE CIJEPITI!

 

Troje zaposlenika ni pod kojim uvjetima nisu se htjela cijepiti, a još četvero izrazilo je stav protiv cjepiva te zatražilo vremena za odluku. Dao im je rok od dva dana za odluku, do podneva: Nedugo nakon isteka, stigla im je obavijest o otkazu, a vijest je prenio njemački radio MDR.de.

– Šef nas je vrijeđao, nije poštovao našu zabrinutost i jasno je zaprijetio. Rekao je: “Cijepite se ili ću vas izbaciti” – rekla je zaposlenica, dodajući da ona nije protiv cijepljenja, ali želi još nekoliko dana razmisliti. Prijavila je bivšeg šefa zbog prisile i želi ga tužiti.

Willmer zbog svog stava dobiva prijetnje i kaže kako to ne može razumjeti. Sada traži nove medicinske sestre. – Činim sve da zaštitim naše pacijente. To je moja moralna dužnost! – zaključuje.

Komentari

Najnovije