Utorak, 14 srpnja, 2020

OTKRIVENO TKO PRODAJE BRONČANU MEDALJU VATRENIH: ‘Autentičnost je potvrdio najveći svjetski ekspert!’

Ekspert za Fifinu memorabiliju otkrio je tko prodaje medalju iz brončane generacije

Brončanu medalju iz Francuske 1998., jednu od njih trideset koliko ih je Fifa dodijelila hrvatskim nogometašima, a koju je njemačka aukcijska kuća Agon SportsWorld ponudila na platformi The Saleroom, nitko od hrvatskih igrača ili dužnosnika nije stavio na aukciju, piše Jutarnji list.

Za Jutarnji je to potvrdio Armand Klüschen iz Agon SportsWorld koji je istaknuo da je autentičnost predmeta potvrdio najveći svjetski ekspert za pitanja Fifinih memorabilija Wolfgang Fuhr, ali otkrio i da ponuđač predmeta 377 nije nitko od “vatrenih”.

Jedna od dodatnih medalja

“Ono što možemo potvrditi je to da ga prodaje osoba koja je jedan od vodećih svjetskih kolekcionara na tom području, a kupio ga je prije 10 godina od jednog Fifinog dužnosnika”, otkrio je ekspert za Fifine memorabilije.

“Predmet nije iz kolekcije onih 30 koje je dobio HNS, predmet je iz kontingenta 10 dodatnih medalja. Te 1998. proizvedeno ih je ukupno 40, dakle 10 više i njih Fifa u pravilu dodjeljuje predstavnicima nacionalnih saveza i nekim svojim dužnosnicima”, objasnio je Armand Klüschen koji je situaciju suporedio sa SP-om u Rusiji:

“HNS je ovog ljeta u Rusiji dobio uobičajenih 30 srebrnih medalja, no, naručio je i 20 dodatnih ‘za osobne potrebe i slobodnu dodjelu’ pa ih je ukupno 50”, zaključio je Klüschen.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> POPULARNA VODITELJICA IZNENADA NAPUŠTA HRT: Otkrivena pozadina odluke koja je iznenadila gledatelje

>>> (FOTO) Osvanula fotografija Željka Komšića u uniformi Armije BiH iz 1993. u Kreševu – što se u tom mjestu događalo?

>>> (VIDEO) Sirijska obitelj Mohammed u Leipzigu prima 5239 eura socijalne pomoći mjesečno i živi u stanu od 220 kvadrata, a nitko od obitelji ne radi!

Komentari

Komentari