Srijeda, 26 veljače, 2020

Otkriveno na kakvom je tajnom zadatku bio Čelić kada je prebrzo vozio

Otkriveno je na kakvom je tajnom zadatku bio zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić kada je u ožujku prošle godine uhvaćen u prebrzoj vožnji. Podsjetimo, Ćelić je vozio (166 km/h) triput brže od dopuštenog, ali je pravomoćno oslobođen na prekršajnom sudu u Zadru jer se branio da je bio na tajnom zadatku. Sada se zna i kojem

Općinski sud u Zadru je 16. siječnja donio presudu kojim se Ćelića oslobađa krivnje, a dio obrazloženja presude objavio je RTL.

‘Toga dana operativna veza mu je javila da će se na području zadarske županije izvršiti kupoprodaja ilegalnog oružja odnosno oružja koja potiču iz kaznenih djela. Isključivo iz tog razloga je morao u točno određeno vrijeme i sa tom operativnom vezom koja je bila sa njim u vozilu doći na odredište i izvršiti prepoznavanje navedenog oružja.

Naime s obzirom da je imao sve informacije za navedeno oružje trebao je određeni dio oružja i prepoznati, odnosno on ga je jedini mogao prepoznati i na taj način razriješiti određena kaznena djela. Iz razloga nekoprimitiranja same istrage morao je biti sa atipičnim policijskim vozilom da se ne bi prepoznalo da je posrijedi prisutna policija. S obzirom na karakteristike vozila može dodati da se radilo o vozilu marke AUDI RS6 koji je apsolutno prilagođen u svakom sigurnosnom smislu većim brzinama’, stoji u presudi.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Ispucao sva tri jokera pa ipak odustao: Biste li znali odgovor na pitanje za 250 tisuća kuna?
>>> HRVATI ĆE SE MORATI VRAĆATI IZ IRSKE? ‘Poljaci su se već počeli vraćati, otići će i Hrvati’
>>> EUROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA: Nasilno vraćanje tzv. “migranata” s granice je dozvoljeno
>>> Beogradski kuhar “nestao” u Hrvatskoj nađen u ćeliji u Sloveniji: Kuhao je “crystal meth”
>>> Djelovanje bijelog luka za koje vjerojatno još niste čuli
Komentari

Komentari