Ponedjeljak, 6 srpnja, 2020

OTKRIVENO KOLIKO JE NOVCA PRIKUPILA GRUPA PODRŠKE FILIPU ZAVADLAVU Njegov odvjetnik Branko Šerić šokiran

Mjesec je dana prošlo od kad je 25-godišnji Filip Zavadlav u centru Splita, na Šperunu, hicima iz kalašnjikova ubio trojicu mladića – Juricu TorlakaMarina Paića ‘Pajsera’ i Marina Bobana, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon njegovog uhićenja i medijskog otkrića navodnih razloga zbog kojih je krenuo u osvetnički pohod, veliki dio javnosti stao je na Filipovu stranu u prvi mah bezrezervno opravdavajući njegov “čišćenje splitskih ulica” i likvidaciju trojice “dilera”, iako je činjenica da nitko od ubijenih nije imao niti jednu pravomoćnu presudu za dilanje ili zlouporabu droga.

“Facebook” je tih dana “gorio od komentara, osnivale su se i gasile grupe podrške, organizirali su se mimohodi i skupovi podrške, a čak je jedna od “facebook grupa” za njegovu obranu angažirala poznatog odvjetnika Branka Šerića.

A onda se “balun” polako ispuhao, kako to obično i biva u ovakvim modernim revolucijama preko društvenih mreža. Fejsbuk ratnici otišli su u neke nove “bitke”, pisati neke nove komentare, krojiti i tražiti neku novu pravdu.

Angažirani odvjetnik, koliko god on javno uvjeravao da mu novac nije bitan, ima svoje troškove i tarife, i to treba platiti. A novca, kako stvari stoje, nema. Činjenica je, a kako je Slobodna Dalmacija već pisala, da se društvenim mrežama brzinom munje nedavno proširila objava predračuna za dosadašnje Šerićeve usluge u iznosu od nešto većem od 28.000 kuna i to za dva dana tijekom kojih je, od 14. do 16. siječnja, boravio u Splitu pripremajući obranu.

– S tim predračunom na Facebooku nemam veze – kazao je tada Šerić za Slobodnu Dalmaciju.

Iako je jedna od organizatorica splitskog mimohoda, pa i zagrebačkog prosvjeda zakazanog za 15. veljače ustvrdila kako ljudi uplaćuju novac i na Šerićev račun, ali i na Filipov račun u Zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj ulici, očigledno je da sve te uplate nisu niti izbliza dovoljne da pokriju goleme troškove obrane.

A da je to tako vrlo zorno svjedoči i podatak o tome koliko je novca prikupljeno u kampanji pod nazivom “Prikupljanje novca za odvjetnika Filipa Zavadlava” pokrenutoj 4. veljače ove godine na stranici “GoGetFunding”. Tamo je navedeno da je cilj prikupiti 4 800 američkih dolara što iznosi nešto više od 32 i pol tisuće kuna.

Do utorka 11. veljače u 14.30 sati, dakle sedam dana poslije pokretanja akcije koja se promovira širenjem linka po Facebook komentarima, prikupljeno je tek 150 američkih dolara odnosno nešto više od tisuću kuna. Na stranici se vidi da je novac uplatilo tek troje ljudi. Dvije uplate išle su istog dana kad je grupa osnovana i to jedna od 40 dolara, a druga od 10 dolara. Posljednja uplata izvršena je 6. veljače, a ženska osoba uplatila je sto američkih dolara.

U podužem tekstu objavljenom uz kampanju za prikupljanje novca navode se javno objavljeni detalji o Filipovom životu, životu njegove braće i obitelji te odnosu institucija prema njima.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Trgovački lanac Pevec mijenja ime, evo kako će se zvati od četvrtka
>>> Iscurilo gdje Milanovićev sin stvarno radi, svi su se prevarili. Ne, nije novinar
>>> Više od 19 tisuća “Krajišnika” i “Knindži” prima hrvatsku mirovinu, među njima ratni zločinci!
>>> Mattarela: Italija izumire, to prijeti egzistenciji države
>>> Milanović ukida Tuđmanove mundire, Mesić je govorio da su oni ‘Franjina fiks-ideja’
Komentari

Komentari