Subota, 11 srpnja, 2020

OTKRIVENO: Evo zašto Plenković na silu gura Istanbulsku konvenciju

Političke analitičare i najbliže suradnike zapravo je iznenadio Plenkovićev nagli preokret u slučaju Istanbulske konvencije čija se ratifikacija mjesecima odgađala. Kako se sada čini znamo i zašto. Plenković je još od početka svoje političke karijere više bio zainteresiran za EU i Europsku politiku nego za Hrvatsku no politički potresi u EU (Brexit) dali su mu novu ulogu. Poslan je u Hrvatsku u kojoj je tada vladala politička nestabilnost što nikako nije odgovaralo EU, da stabilizira i spriječi jačanje ”populističkih, antieuropskih stranaka”. Provođenje Europske a ne Hrvatske politike na kraju je dovelo do prisilnoga uvođenja Istanbulske Konvencije po želji Brisela.
Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, uoči poslijepodnevne sjednice Predsjedništva stranke, komentirao je različite poglede unutar HDZ-a oko ratifikacije Istanbulske konvencije te je odgovorio na pitanje hoće li se natjecati za predsjednika Europske komisije

‘Čitamo očito isti tekst, ali ga razumijemo na drugačiji način. Sve sam proučio i ne vidim ništa sporno u tekstu Istanbulske konvencije’, rekao je premijer i šef HDZ-a Andrej Plenkovićprenosi Večernji list.

Opovrgnuo je i navode iz medija da ide u utrku za šefa Europske komisije.

‘Sve neki anonimni izvori – jeste li čitali taj tekst? Jesam li vam jasno rekao da je moj posao biti predsjednik Vlade te rješavanje svega što je na dnevnom redu. Ovi iz jednog dnevnog lista žele ‘ušušurati’ atmosferu i to je isto dobro. Koncept je takav da se u taj proces treba ići putem kandidatura i dobivanja potpore cijele Pučke stranke. Ja sam hrvatski premijer i to je moj posao’, rekao je Plenković.

>>> PODRŽAVATE ISTANBULSKU KONVENCIJU? Više nećete, pročitajte što je neprihvatljivo

Komentari

Komentari